Peste 300 de maramureșeni verificați cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu

Controale în Maramureș pentru respectarea prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș” au executat, în sistem integrat, 85 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 ore.

Cele 142 de efective angrenate au asigurat paza locațiilor de carantinare și au procedat la fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, la menținerea ordinii și siguranței publice, la depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare, la acțiuni de combatere a criminalității economice. Pentru executarea misiunilor au fost utilizate 36 mijloace de mobilitate.

Au fost verificate peste 300 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. O persoană a fost depistată, identificată și sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente, în conformitate cu prevederile ordonanței militare.

De la punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată șase persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. Au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale în valoare de 298000 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 97 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. În județ sunt 16 locații de carantinare. Datele centralizate la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș relevă că sunt 147 persoane izolate la domiciliu, statistică ce include și membri familiei.

Se află în carantină 335 de persoane venite din state aflate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face apel la cetățeni să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și nasului în spațiile publice. Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Recomandari

Alte Articole