PREMIERĂ în Tabăra Internațională din Remecioara – În acest an vor fi prezenți copii ai românilor din Valea Timocului (VIDEO)

În luna august la Remecioara și Posta va avea loc Tabăra Internațională ”GRĂIND, HORIND și TRĂIND ROMÂNEȘTE”. Nu este prima dată când se desfășoară un astfel de eveniment în localitatea din Chioar. Dacă în ediția trecută au fost invitați copii ai românilor din județul Harghita, în acest an vor fi prezenți copiii românilor din Valea Timocului (Serbia). Aici, românii sunt marginalizați, drepturile de minoritate românescă nu le sunt recunoscute și din această cauză riscă să-și piardă identitatea de neam. Cu atât mai mult, organizatorii au pregătit din timp un program pe măsură în care timp de o săptămână frații noștri de neam și limbă vor vizita aproape toate locurile reprezentative din Maramureș. Ideea aducerii copiilor români din Valea Timocului aparține președintelui asociației ”Casa Maramureșeană” Mircea Mihnea, care este și inițiatorul acestui eveniment.

În jurul acestui proiect s-au alăturat și Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, Parohiile ortodoxe Remecioara și Posta, Primăria Remetea Chioarului, Asociațiile ”Casa Maramureșeană”, ”Păstrătorii Tradiției” și ”Petreușii”.

Vă așteătăm să veniți în săptămâna 11-18 august la Remecioara și Posta pentru a-i cunoaște pe frații noștri din Serbia!

Recomandari

Un comentariu la „PREMIERĂ în Tabăra Internațională din Remecioara – În acest an vor fi prezenți copii ai românilor din Valea Timocului (VIDEO)”

Lasă un comentariu

Alte Articole