Țigări confiscate la frontiera de nord

Peste 23.000 pachete cu țigări de contrabandă, depistate la frontiera cu Ucraina

Ieri, 30 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 21.50, colegii noştri au observat pe direcția localității Lunca la Tisa, trei persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin.
În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.
La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 9 colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 4.500 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 52.650 lei.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.
În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Recomandari

Alte Articole