27 de cadre medicale din Baia Mare au finalizat Modulul I al cursului de Educator perinatali certificați Reviewed by CD on . „De nenumărate ori, am văzut pe rețelele de socializare informații, mai mult sau mai puțin exacte, despre perioada perinatală. Este foarte important ca persoane „De nenumărate ori, am văzut pe rețelele de socializare informații, mai mult sau mai puțin exacte, despre perioada perinatală. Este foarte important ca persoane Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»27 de cadre medicale din Baia Mare au finalizat Modulul I al cursului de Educator perinatali certificați

27 de cadre medicale din Baia Mare au finalizat Modulul I al cursului de Educator perinatali certificați

27 de cadre medicale din Baia Mare au finalizat Modulul I al cursului de Educator perinatali certificați

„De nenumărate ori, am văzut pe rețelele de socializare informații, mai mult sau mai puțin exacte, despre perioada perinatală. Este foarte important ca persoanele care educă mamele și viitoarele mame să fie certificate pentru a putea furniza informații de actualitate, legate de acest subiect. Organizația Mondială a Sănătății recomandă, dar noi trebuie să ne adaptăm la fiecare copil și părinte, în parte”, declară dr. Pîrvănoiu Margareta, medic șef secție Neonatologie.

În acest context, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în parteneriat cu Asociația SAMAS, la inițiativa medicului șef al secției de Neonatologie, dr. Pîrvănoiu Margareta a demarat o acțiune de pregătire a cadrelor medicale, în vederea certificării ca educatori perinatali.

Astfel că, 3 medici, 23 de asistenți medicali și 1 psiholog, care activează în secțiile de Neonatologie sau Pediatrie, au finalizat cu bine Modulul I. „Prima sesiune, cea de nutriție perinatală, ne-a adus în actualitate importanța alimentației pe parcursul sarcinii, diversificarea alimentației sugarului, alimentația copilului în primii 2 ani de viață, principii de alimentație sănătoasă a copilului cu vârsta mai mare de 2 ani, dar și importanța unei comunicări eficiente. Comunicarea între medic și mame, controalele efectuate atât în perioada sarcinii, cât și perinatală sunt foarte importante. Trebuie eliminată teama de a adresa întrebări specialistului, totul se învață pas cu pas”, a completat dr. Pîrvănoiu Margareta.

Pentru a dobândi calificarea de educator perinatal, cadrele medicale, care fac parte din acest program, mai au de parcurs încă 3 module (modulul de alăptare, modulul despre fiziologia sarcinii și a perioadei perinatale, modulul despre naștere naturală și naștere medicalizată) și un examen complex, până la finalul lunii mai.

Obiectivul programului este de a sprijini accesul cadrelor medicale la informații de actualitate, legate de perioada perinatală, pentru a putea oferi gravidelor și mamelor servicii de sănătate maternă în primele 1000 de zile.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus