Antrenorul emerit Lascăr Pană, ”Cetățean de Onoare – post mortem, al județului Maramureș” Reviewed by CD on . ​În ședința ordinară de marți, 31 octombrie, a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat, în unanimitate, pentru acordarea titlului de ”Cetățean ​În ședința ordinară de marți, 31 octombrie, a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat, în unanimitate, pentru acordarea titlului de ”Cetățean Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Antrenorul emerit Lascăr Pană, ”Cetățean de Onoare – post mortem, al județului Maramureș”

Antrenorul emerit Lascăr Pană, ”Cetățean de Onoare – post mortem, al județului Maramureș”

Antrenorul emerit Lascăr Pană, ”Cetățean de Onoare – post mortem, al județului Maramureș”

​În ședința ordinară de marți, 31 octombrie, a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat, în unanimitate, pentru acordarea titlului de ”Cetățean de onoare – post mortem, al județului Maramureș” antrenorului Lascăr Pană. În sala de ședințe ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ au fost prezenți membrii familiei lui Lascăr Pană, diploma și placheta omagială fiind oferite, de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, soției emeritului profesor. A fost un moment plin de solemnitate în memoria celui care și-a dedicat întreaga viață și toate cunoștințele în slujba sportului maramureșean.

​Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a dat citire unui laudațio scris de jurnalistul Grigore Ciascai, dedicat vieții și activității lui Lascăr Pană, care sublinia faptul că, ”în comunitățile civilizate din întreaga lume, atunci când un cetățean aparținător reușește să se afirme în mod deosebit într-un anumit domeniu, contribuind astfel la creșterea prestigiului acestora, beneficiarii acțiunilor sale doresc să îl răsplătească prin atribuirea unor titluri onorifice, prin denumirea unor străzi, instituții, festivaluri, competiții etc. cu numele său. Unul dintre acești oameni de seamă au parte de recunoștința semenilor în timpul vieții, alții, din diferite motive, abia după ce nu mai sunt între noi. Antrenorul emerit Lascăr Pană a fost răsplătit simbolic în timplul vieții cu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare (1999), dar și cu atribuirea numelui său Sălii Sporturilor din Baia Mare. Acum, Consiliul Județean Maramureș îi acordă, post-mortem, titlul de Cetățean de Onoare al județului Maramureș. (…) Adoptarea hotărârii este un act de recunoștere a însemnatei contribuții pe care acest om a avut-o la formarea, dezvoltarea, consolidarea și afirmarea sportului maramureșean în țară și peste hotarele ei. Moartea nu vine odată cu vârsta, ci odată cu uitarea. Maestrul Lascăr Pană poate să stea liniștit, nu are de ce să se teamă de uitare pentru că maramureșenii vor avea mereu un colț al inimii rezervat lui, în care îl vor găzdui întotdeauna cu mare plăcere”.

​După momentul de reculegere ținut de toți cei din sală și citirea acestui laudațio, în timp ce pe ecran rulau secvențe cu Lascăr Pană, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș au precizat că, anul viitor, vor gândi acordarea unei burse în handbal, în memoria emeritului antrenor sau chiar vor susține financiar un concurs sportiv care să poarte numele lui Lascăr Pană.

​Clara Pană, soția fostului profesor s-a arătat emoționată de solemnitatea momentului, declarând că și-ar fi dorit ca soțul ei să fie prezent pentru a primi diploma și placheta omagială. Ea a mulțumit plenului Consiliului Județean Maramureș pentru recunoașterea meritelor celui care a fost antrenorul Lascăr Pană, arătându-și disponibilitatea de a fi alături de aleșii județeni în pregătirea oricăror proiecte care vor fi susținute în memoria soțului ei.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus