Anul 2012, un an prost pentru agricultura din Maramures Reviewed by CD on . Anul 2012 se anunţă a fi un an prost din punct de vedere al producţiei agricole care va fi înregistrată. Semnalul de alarmă a fost tras de către conducerea Dire Anul 2012 se anunţă a fi un an prost din punct de vedere al producţiei agricole care va fi înregistrată. Semnalul de alarmă a fost tras de către conducerea Dire Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»Anul 2012, un an prost pentru agricultura din Maramures

Anul 2012, un an prost pentru agricultura din Maramures

Anul 2012, un an prost pentru agricultura din Maramures

Anul 2012 se anunţă a fi un an prost din punct de vedere al producţiei agricole care va fi înregistrată.

Semnalul de alarmă a fost tras de către conducerea Direcţiei pentru Agricultură Maramureş, prin vocea directorului Virgil Ţânţaş.

Acesta a recunoscut pe de altă parte că anul pe care ne pregătim că îl încheiem a fost un an bun din punct de vedere agricol.

„În judeţul Maramureş nu s-a putut ara, nu s-a putut discui, nu s-a putut însămânţa. Sau, dacă s-au făcut aceste lucrări, nu au răsărit, nu au încolţit, nu au putut să evolueze în baza potenţialului care a fost înainte, iar datorită lipsei de umiditate prelungită, în sol, culturile de toamnă suferă în acest an. Acest lucru se va reflecta în producţiile anului viitor, când vom secera sau când se va recolta anul viitor se va vedea ce s-a întâmplat în această toamnă”, a declarat Ţânţaş.

Vă reamintim că seceta care încă se observă în judeţ durează de ceva vreme, din această cauză pompierii militari din judeţ fiind nevoiţi a face transporturi de apă menajeră către populaţie.

Rareş Bogdan

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus