Defileul Lăpuşului: Expoziţie de fotografie la Constanţa Reviewed by CD on . „Natură, tradiţie, aventură- promovarea turismului în Defileul Lăpusului”. În cadrul acestui proiect va avea loc, în perioada 20-26 septembrie, o expoziţie de f „Natură, tradiţie, aventură- promovarea turismului în Defileul Lăpusului”. În cadrul acestui proiect va avea loc, în perioada 20-26 septembrie, o expoziţie de f Rating:
Ești aici: Acasă » Turism»Defileul Lăpuşului: Expoziţie de fotografie la Constanţa

Defileul Lăpuşului: Expoziţie de fotografie la Constanţa

„Natură, tradiţie, aventură- promovarea turismului în Defileul Lăpusului”. În cadrul acestui proiect va avea loc, în perioada 20-26 septembrie, o expoziţie de fotografie la malul mării, la Constanţa, în organizarea Consiliului Judeţean Maramureş.

Expoziţia de fotografie are ca scop promovarea potentialului turistic al Defileului Lăpuşului prin expunerea unui set de 80 de fotografii realizate în cadrul Taberei Foto, ce surprind instantanee din acest areal geografic cum ar fi elemente de peisagistică din Defileul Lăpuşului, Muntele Şatra, vârfurile Ţibleş etc, siturile arheologice Podul Hotarului şi Gruiul Târgului, Cetatea Chioarului, bisericile de lemn din Rogoz, Cupşeni, Costeni, Răzoare, Groape, Preluca, Larga, Stoiceni, Rohia, Rohiţa, Dealu Mare, Breaza, Ruoaia şi Şatra, Muzeul Florean, Biblioteca Mănăstirii Rohia, casa Poetului- Casa Memorială Nicolae Steinhard, Muzeul Etnografic Rogoz, Muzeul Mănăstirii Lăpuş sau casele specifice zonei Lăpuş, culoarea albastra de Lăpuş, inclusiv port popular specific acestei zone.

O parte din echipa de implementare a proiectului se află în aceste zile la faţa locului, la Centrul Maritimo Constanţa, acolo unde a fost organizată expoziţia, urmând ca în data de 26 septembrie, aceasta să se mute pe Faleza Cazinoului.

În prima zi, constănţenii s-au arătat foarte încântaţi de acest eveniment dar şi de fotografiile realizate şi expuse, descoperind prin intermediul lor o parte din Maramureş.

„Fotografiile sunt extraordinar de frumos realizate , avem o ţară foarte frumoasă şi rog pe acestă cale să se realizeze o campanie mult mai activă pentru a o putea vedea toată lumea.” a spus Iluţanu Mariana.

„Expoziţia de fotografie este binevenită la Constanţa şi sper ca cei de aici să aibă curiozitatea de-a vizita frumuseţile zonei maramureşene.” Nicoliţa Bujor

„Viitoarea mea vizită va fi cu siguranţă în zona Lăpuşului. Este o zonă superbă şi merită vizitată.” -Denisa

Valoarea totală a proiectului este de: 991.500,00 lei, valoarea eligibilă a proiectului 807.000,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 685.950,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 104.910,00 lei, co-finanţare eligibilă a beneficiarului 16.140,00 lei, valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile 184.500,00 lei.

R.B.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus