Astăzi se va semna contractul de lucrări pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în zona Baia Mare – Est

Primul contract de lucrări din cadrul proiectului cu finanțare europeană care prevede reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în Municipiul Baia Mare va fi semnat astăzi de către primarul municipiului, Cătălin Cherecheș. Fiind vorba de contractul de lucrări pentru zona Baia Mare – Est, edilul a ales drept locație pentru importantul eveniment, Căminul Cultural din Firiza, acest cartier fiind principalul beneficiar al acestor lucrări.

Băimărenii care doresc să fie prezenți la acest istoric eveniment, prin care firizenii vor fi racordați la finalul lucrărilor la rețelele de apă și canalizare, sunt așteptați de la ora 14.00 la Căminul Cultural din Firiza.

Valoarea acestui contract de lucrări se ridică la 15 milioane de euro, iar lucrările sunt de amploare. Vor fi extinse și reabilitate conductele de aducțiune, rezervoarele de apă și stațiile de pompare, atât la capitolul alimentare cu apă, cât și la capitolul canalizare. Cartierul Firiza este principalul beneficiar al lucrărilor, dar tot în cadrul acestui contract vor fi executate aceste tipuri de lucrări în cartierele Ferneziu, Valea Roșie, Vasile Alecsandri, Griviței și Orașul Vechi. În Firiza se extind rețelele de apă și canalizare, dar va fi realizat și colectorul principal.

În total, aproape 100 de străzi vor beneficia de lucrări la capitolul extinderii și reabilitării acestor rețele. În cel mai scurt timp va fi semnat și cel de-al doilea contract din cadrul acestui proiect, care cuprinde cartierele din zona Baia Mare- Vest.

“Fără să exagerăm, putem include data de 12 februarie 2013 în istoria Municipiului Baia Mare, drept un moment important al locului. O zi în care un cartier întreg primește utilitățile de care au fost privați acești oameni până recent, din cauza incapabilității vechii administrații de a face ce trebuie pentru Baia Mare. Băimărenii din cartierul Firiza așteaptă de ani de zile să beneficieze de aceleași condiții ca și cetățenii din celelalte cartiere ale orașului nostru, iar astăzi, odată cu semnarea primului contract de lucrări, acest lucru este la un pas distanță. Căminul Cultural din Firiza mi se pare locul ideal pentru semnarea contractului de lucrări, astfel cetățenii care vor beneficia de utilități pe viitor, au șansa de a participa la scrierea istoriei locului. Cu toate că proiectul pentru zona Baia Mare – Est cuprinde lucrări și în cartierele Ferneziu, Valea Roșie, Griviței și Orașul Vechi, semnăm contractul în Firiza, deoarece acest cartier beneficiează de marea parte a finanțării. Lucrările vor demara în primăvară, când vremea ne va permite să începem săpăturile, iar întreg cartierul va deveni un mare șantier, însă de această dată cred că ne vom bucura cu toții de acest mare deranj, știind că la final intrăm în rând cu lumea”, a arătat Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole