Medici și asistenți medicali din Ucraina, specializați la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

La finalul lunii mai a fost organizat de către Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare un curs de specializare la care au fost invitați medici si asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic Central din orașul Ivano-Frankivsk, regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina.

Cursul intensiv a cuprins prezentări, sesiuni practice si discuții privind medicina de urgență. La finalul cursului s-au acordat certificate de participare cu credite din partea conducerii SJUBM, precum și un manual de prim ajutor, manual utilizat de SMURD.

Oaspeții din Ucraina au vizitat secțiile Bloc Operator și A.T.I din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare si au desfășurat activități practice cu colegi din cadrul departamentului ISU SMURD.

La finalul lunii Iunie, o delegație din partea SJUBM, condusă de Dr. Juca Dacian, se va deplasa la Spitalul Clinic Ivano Frankivsk, ocazie bună pentru discutarea proiectelor transfrontaliere RO.H.UA, a calendarului de activități pentru anul în curs, precum și identificarea de proiecte pentru acordarea de ajutoare umanitare.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole