Sighetu Marmației găzduiește prima ediție a evenimentului „Tradiție și continuitate” Reviewed by CD on . La Centrul Cultural din Sighetu Marmației a avut loc deschiderea proiectului “TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE”- ediția I, cu un simpozion care a avut ca temă “Datoria La Centrul Cultural din Sighetu Marmației a avut loc deschiderea proiectului “TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE”- ediția I, cu un simpozion care a avut ca temă “Datoria Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sighetu Marmației găzduiește prima ediție a evenimentului „Tradiție și continuitate”

Sighetu Marmației găzduiește prima ediție a evenimentului „Tradiție și continuitate”

Sighetu Marmației găzduiește prima ediție a evenimentului „Tradiție și continuitate”

La Centrul Cultural din Sighetu Marmației a avut loc deschiderea proiectului “TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE”- ediția I, cu un simpozion care a avut ca temă “Datoria restituirii creațiilor perene ale moștenirii noastre folclorice tradiționale“.

La eveniment au participat: prof. univ.dr. Delia Suiogan(invitat special), prof. dr. Ioan Dorel Todea, prof.dr.Mihai Dăncuș, prof. Ioan Tivadar, profesori și elevi ai Școlii de Artă“Gheorghe Chivu“, reprezentanți ai Muzeului Maramureșean,ai Bibliotecii municipale“Laurențiu Ulici“, specialiști și animatori ai activității cultural-artistice din municipiu. În cele două referate și în discuțiile celor prezenți au fost dezbătute câteva aspecte cu privire la România – printre puținele țări din Europa în care vechea cultură populară continuă să trăiască alături de cea modern; cântecele populare – realitate vie, prin care se manifestă spiritul de creație artistică al maramureșeanului; soarta cântecului popular de la valoare la faza de promovare a repertoriului comercial.

Momentul inedit al evenimentului a fost oferit de către grupul de interpreți ai cântecului popular maramureșean Ileana Matus, Alexandra Șofron, Mihai Chiș și Nelu Godja, care au oferit o adevărată lecție de păstrare a costumului popular, a unui repertoriu reprezentativ pentru zona etnografică a Maramureșului.

Proiectul cuprinde evenimente pe parcursul a 10 zile, Spectacol de Gală dedicat Zilei Naționale a României, un concurs de interpretare a cântecului popular maramureșean dedicat marelui interpret de muzică populară din Maramureș Viorel Costin, și Ziua Ansamblului folcloric MARA, laureat al premiului “Europa” acordat de Fundația Herder, a discului de aur și colierului de argint Dijon –Franța și a numeroase premii naționale și internaționale.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus