Contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră

Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti, la frontiera cu Ucraina. Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, în ultimele 24 de ore, patru persoane, cetăţeni români, care intenţionau să introducă ilegal în ţară, 3.400 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Pentru reţinerea persoanelor implicate care nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în data de 2 mai 2013, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

„Astfel, în jurul orei 13.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, într-o zonă muntoasă, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior transportând mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea verbala a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite.

Deoarece persoanele în cauză au ignorat somaţiile, lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical. Astfel, s-a reuşit reţinerea unei persoane, cetăţeanul român, G. C., în vârstă de 57 ani, la scurt timp fiind identificate şi celelalte două persoane, cetăţenii români, D. D. de 16 ani şi T. Ioan de 20 ani, toţi trei domiciliaţi pe raza comunei Bistra.

La cercetarea terenului au fost descoperite 5 colete ce conţineau cantitatea de 2.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 21.650 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscarii.

Şi azi dimineaţă, în jurul orei 3.00, în cadrul unei misiuni specifice, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, a observat în Gara CFR Bistra, o persoană care transporta două genţi voluminoase ce conţineau ţigări.

Existând suspiciuni privind provenienţa ţigărilor, persoana în cauza împreuna cu bagajele a fost condusă la sediul S.P.F. Valea Vişeului în vederea continuării cercetărilor.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român B. Ioan de 27 de ani, domiciliat în comuna Ruscova, acesta declarând, totodată, poliţiştilor de frontieră că ţigările din bagaje sunt pentru consumul propriu.

În urma inventarierii sacoşelor, a rezultat cantitatea de 910 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 7.880 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighet, Radu Lungu.

În ambele cazuri, cei patru maramureşeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, precum şi pentru deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, conform titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de țigarete.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole