Jandarmul maramureșean Bele Aurel a publicat cea de-a 16-a carte

Plt. adj. Bele Aurel subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş – care semnează creaţiile sale literare cu pseudonimul Vasile Bele – a ajuns la cel de-al 16-lea volum care a văzut lumina tiparului, un volum de poeme intitulat „Poeme târzii scrise devreme”, apărută la Editura Singur din Târgovişte şi care face parte din colecţia „Scrisul de azi”.

Cartea este prefaţată de un interviu ce aparţine autorului, în care cititorii pot afla despre activitatea literară, cultural-artistică, pasiuni, ce înseamnă poezia (poemul) pentru Vasile Bele.
„Volumul „Poeme târzii scrise devreme” conţine peste 70 de poeme, în care se reflectă eliberarea şi descătuşarea sufletească, întrebări retorice despre viaţă, emoţii şi trăiri ale mele”. Celor 16 cărţi editate până în prezent li se vor alătura încă 6-7 manuscrise pregătite pentru tipar, din care patru conţin poeme şi se vor intitula „Încă un gând. Taine”, Clepsidra. Poeme pentru cei dragi”, „Numai 50 de poeme dintr-un manuscris” etc. şi/sau două monografii din secţiunea folclor” precizează plt.adj. Bele Aurel.
Fiind un apărător în slujba ţării de peste 23 de ani, unde printre atributele profesionale ce revin instituţiei Jandarmeriei se află şi apărarea bunurilor şi valorilor morale, autorul îşi pune pregnant amprenta în poemele sale. Un exemplu elocvent o reprezintă poemul „Mi-i un dor nebun de mine”: „strigătul meu este în zadar / mie mi-e dor de-o altă lume / mi-i-un dor nebun / o lume în care să avem răbdare / o lume în care să fim ascultaţi să fim cinstiţi / să ştim asculta şi să fim cinstiţi / o lume cu lucruri frumoase / nu cu ceaţă şi fără de zile senine / dragostea şi fericirea aş dona-o / celor ce nu sunt fericiţi”
Totodată este de remarcat faptul că jandarmul Bele Aurel este membru al unor cenacluri on-line – „Noduri şi semne” Galaţi, al Asociaţiei Scriitorilor din Baia Mare şi membru fondator şi redactor-şef al revistei de promovare a valorilor tradiţionale „Din vatra satului” aflată la cel de-al VII-lea număr, al cărei obiect este studierea şi cercetarea valorilor şi tradiţiilor noastre strămoşeşti. Pe parcursul anului curent, a apărut cu publicaţii în trei antologii: „Simfonie în verde crud”, „Primăvara metaforelor” şi Editura „Info Rap Art” Galaţi.
În cadrul proiectului literar iniţiat de către directorul editurii „Naţiunea”, participant la Cartea Recordurilor ca cel mai lung poem colectiv din lume, proiect intitulat „Rugă fără sfârşit”, aflat în curs de omologare, autorul Vasile Bele şi-a adus contribuţia cu peste 250 de strofe (catrene).

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole