Percheziții în Baia Mare și Târgu Lăpuș

Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au pus în executare 10 percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare și orașul Târgu Lăpuș, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2023, trei societăți comerciale ar fi omis înregistrarea în evidențele contabile a operațiunilor derulate cu mai mulți parteneri, respectiv livrări de autoturisme și utilaje industriale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 1.344.673 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost  ridicate, în vederea continuării cercetărilor documente contabile, 17.875 de euro și 13.400 de lei, precum și un aparat de modificat kilometrajul autovehiculelor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole