Terapie Intensivă: 500.000 euro pentru Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare a primit la finele anului trecut suma de 500.000 de euro de la Ministerul Sănătăţii. Banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea unor aparate necesare secţiei de Terapie Intensivă.

Au fost luate, printre altele, şi patru aparate pentru respiraţie artificială.

„Am achiziţionat 4 aparate pentru respiraţie artificială pentru ATI, am achiziţionat o staţie de monitorizare completă în Terapie Intensivă, un total de 25 de aparate de monitorizare pentru fiecare bolnav, pentru că până acum fie nu erau dotari decât din 1990, fie erau din donaţii.

S-a achiziţionat, de asemenea, aparatură pentru crearea în spaţiile de la ATI a celor două zone, respectiv cea de septic şi cea de aseptic care să fie securizate din punct de vedere al climatului.

Deci practic vorbim de două aparate de sterilizare a aerului din cele două încăperi, extrem de important pentru pacienţii de exemplu cu arsuri. Unele dintre sunt acum în proces de instalare, altele vor fi instalate mai târziu. Toate aceste dotări au fost undeva la 500.000 de euro”, a explicat managerul Spitalului Judeţean, dr. Călin Pop.

Rareş Bogdan

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole