Baia Mare: Taxele şi impozitele locale majorate cu 16,05%

Băimărenii vor avea de scos în acest an mai mulţi bani pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale pe clădiri şi terenuri. Decizia a fost luată de Guvernul României la finele anului trecut iar aleşii locali, 4 ianuarie, nu au avut ce face decât să pună în aplicare acea decizie a Guvernului Ponta 2.

Asta spre nemulţumirea mai multor aleşi locali băimăreni, care au votat pentru indexarea cu 16,05% a taxelor locale deşi au recunoscut că habar nu au ce scrie în acea hotărâre de guvern.

„”Potrivit unei hotărâri de guvern din data de 28 decembrie 2012 impozitele şi taxele locale vor fi impozitate cu 16,05%. Această indexare ale loc în ceea ce priveşte impozitul pe clădiri la persoane fizice, impozit pe teren atât la persoane fizice, cât şi la cele juridice, impozitul auto rămâne acelaşi ca şi anul trecut, diferite taxe cum ar fi viza pentru elibrarea autorizaţiei de funcţionare, taxa pentru autorizaţia de funcţionare, pentru certificat de urbanism, taxa de publicitate şi alte taxe care sunt prevăzute de codul fiscal.

Rămâne la valoarea de anul trecut doar impozitul pe clădiri la persoane juridice, respectiv taxa auto atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice”, a subliniat la finalul şedinţei CL, Melania Mureşan, director Direcţia de Venituri Baia Mare.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole