Bazinul olimpic descoperit și Puterea politico-administrativă locală ”acoperită” doar cu promisiuni și minciuni

Bazinul olimpic descoperit și Puterea politico-administrativă locală ”acoperită” doar cu promisiuni și minciuni

Ca să fie clar și limpede pentru absolut toată lumea, de la bun început: imaginea pe care-am atașat-o aici nu e din acest an, ci de anul trecut, nota bene, cu mult înainte de alegerile locale din septembrie 2020! Mai exact, în luna mai 2020 (sic!) am văzut pentru prima oară imaginea asta în pagina facebook a unui membru USR-PLUS Maramureș, am și dat like postării și am și distribuit-o… da, fiindcă ”Bazinul putea fi soluția pentru relaxare în această vară” – da, foarte corect scriau și spuneau useriștii maramureșeni, pe-atunci fiind vorba de vara anului 2020, firește.
Mi-a plăcut mult ideea, recunosc, m-am bucurat că tot mai mulți maramureșeni au achiesat, într-un fel sau altul, la demersul meu public început încă din anul 2015… și, apropo, anul trecut am văzut și câțiva liberali care pomeneau în paginile lor de subiectul ăsta, zău, plus și despre starea fostului ștrand municipal, respectiv despre minciunile ordinare ale autorităților administrative din Baia Mare în privința unui viitor aqua-park! Science fiction, adică! Dar asta-i altă mâncare de pește…

Revenind acum la bazinul olimpic din imagine (bazin situat chiar în centrul nou al municipiului), vă reamintesc că e nefuncțional și închis publicului încă din 2012; dar, pe de altă parte, în contextul în care bazinul ăsta nu ține tocmai de ”curtea” Primăriei Baia Mare (însă nu intru acum în alte detalii, rămân deocamdată la esența chestiunii de-aici), mai trebuie să precizez, pe scurt, că începând din iulie 2019, foștii conducători ai Maramureșului, în frunte cu liderii PSD, au făcut ce-au făcut și-au pornit demersurile pentru începerea lucrărilor de reparații și modernizare a bazinul în cauză, repet, asta în vara 2019! Și s-a lucrat un timp, dar la un moment dat lucrările au fost sistate (în stil tipic românesc, păi cum)… și-așa s-a ajuns ca nici în vara 2020 bazinul să nu fie redeschis. Iată de ce pe-atunci, în 2020, mai mulți membri USR-PLUS Maramureș s-au folosit inclusiv de subiectul ăsta, făcându-și campanie electorală din plin! Foarte bine, mai spun o dată, foarte bine c-au procedat așa în 2020, normal și corect. Numai că…
Numai că au venit alegerile locale din septembrie 2020, Puterea județului a trecut în alte mânuțe (în urma votului, sigur că da, dar ulterior și în urma unor mizerabile negocieri de culise, atenție, între PNL, USR-PLUS, pe de-o parte, respectiv cu PNȚCD, UDMR, PP-USL și ce-o mai fi fost), iar liberalii și useriștii au preluat puterea în județ!; apoi au fost alegerile parlamentare din decembrie 2020 și la putere a ajuns coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR.

CÂTEVA CONCLUZII:
1. De anul trecut n-am mai auzit (aproape) nimic despre situația bazinului olimpic de înot! Absolut nimic-nimic de la cei din USR-PLUS, absolut nimic de la cei din PNL!
2. Acum, la finalul sezonului estival 2021, le transmit eu celor din actuala putere, folosind exact ”materialul clientului”: Bazinul chiar putea fi soluția pentru relaxare în această vară! În vara 2021, în Baia Mare! Da, putea fi măcar una dintre soluțiile foarte simple la îndemâna voastră, cei din noua și dezamăgitoarea Putere, problemă pe care-ați fi putut-o rezolva fain-frumos în primele șase luni ale acestui an! Că n-ați putut, n-ați știut sau n-ați vrut, acum tot aia e, poate veți mai învăța ceva până în 2022.
3. La începutul lunii iunie a.c., am găsit un articolaș de presă într-un ziar local, un material scris de un ziarist-lacheu, în care se spune că s-au alocat trei milioane lei (de la MTS!?!) pentru lucrările de la bazinul în cauză! Iar informația a fost confirmată de viceprimarul udemerist al Băii Mari; dar în acel articolaș nu se menționează concret nici când, nici cum, nici pe când, nici nimic altceva! Deci, practic CIU-CIU bazin și din nou doar vorbe goale și în vara 2021!
A, da, povestioara despre cele trei milioane lei am mai găsit-o și pe-un alt site de presă din Maramureș, dar exact pe același ”model”: adică doar suma și confirmarea viceprimarului băimărean Pap, atât.
Declarația suna exact așa: ”Acest demers este un pas important pentru Baia Mare, pentru sportivi și tineri deopotrivă, deoarece astfel complexul sportiv va deservi la capacitate maximă, atât pentru sportul de performanță, cât și pentru necesitățile de agrement ale băimărenilor” (Pap Zsolt Istvan, viceprimarul municipiului, declarație publicată în 5 iunie 2021 într-un articol din cotidianul Graiul Maramureșului, material semnat de Cosmin Filip, cel cunoscut drept un foarte apropiat susținător și adulator al primarului Cherecheș).
La ce complex sportiv se făcea referire? La Complexul Sportiv Național ”Lascăr Pană”, o foarte ciudată găselniță care de multă vreme ”funcționează” doar pe hârtie; iar la conducerea acestui complex a fost instalat un vechi sinecurist, Ovidiu Sorin Andrei, ținut în brațe și protejat de unii politicieni locali (chestiune despre care voi scrie altă dată).
În aceeași ordine de idei, am aflat că și doamna Eniko Krizsanovszki (UDMR), subrefect al județului, ar fi confirmat chestiunea cu banii cică alocați pentru bazin; apropo, doamna a fost director adjunct și-apoi director executiv interimar la DJST Maramureș.

Dar, repet, dinspre PNL și USR-PLUS Maramureș n-am auzit în acest an absolut niciun cuvințel, nimic, pauză, tăcere totală în privința acestui subiect! Foarte urât din partea voastră, domnilor lideri liberali și pluseriști maramureșeni, în 2021 ați adoptat strategia struțului în privința subiectului bazin olimpic (și nu numai), urât și penibil comportament!
Vă mulțumesc, dragi (vechi și noi) politicieni conducători ai județului și ai municipiului Baia Mare, vă mulțumesc mult și vă promit că vă voi fi recunoscător! Doar că eu, spre deosebire de voi, am obiceiul să mă țin de cuvânt!

Și-o vorbă de final. ”Stimabilii” politicieni nesimțiți ar trebui să mai știe că opinia publică deja râde când aude de acest subiect, după atâția ani, iar asta fiindcă tot mai mulți spun așa: păi dacă politicienii ăștia locali n-au fost și nu sunt în stare nici măcar să pună la punct și să umple cu apă un nenorocit de bazin olimpic din centrul municipiului, ce să mai așteptăm de la ei?

Peter-Vasile CZOMPA

Recomandari

Alte Articole