Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri maramureșeni

Azi noapte, în jurul orei 23:35, în timp ce lucrători din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Groși se aflau în serviciul de patrulare pe strada Petofi Șandor (D.J. 184A), din localitatea Coltău, au pus în funcțiune semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, pentru a opri un autovehicul aflat în trafic.

La volanul mașinii a fost identificat un băimărean în vârstă de 36 de ani care nu avea asupra sa documentele personale. S-au efectuat investigări în bazele de date și s-a constatat că că acesta are dreptul de a conduce ANULAT. Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş  Baia Mare, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea efectuării alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului și continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Și polițiștii din Seini au acționat ieri pe raza de competență pentru prevenirea accidentelor rutiere. Astfel că, în timp ce se aflau în filtru rutier, împreună cu inspectori RAR, au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 23 de ani din județul Satu Mare.

În urma interogării în bazele de date ale Poliției Române, pe linia evidenței persoanei și a evidenței auto, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule, iar permisul de conducere prezentat este fals. Bărbatul a declarat că a obținut documentul pe teritoriul Franței, în mod ilegal, în schimbul sumei de 300 euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de  “fals material în înscrisuri oficiale”, “uz de fals”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “complicitate la fals”.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole