Prefectul Anton Rohian, preocupat de funcţionarea Spitalului din Vişeu de Sus

Prefectul de Maramureş este preocupat de asigurarea serviciilor medicale şi de buna funcţionare a Spitalului Orăşenesc Vişeu de Sus. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus: „Avem tot interesul ca cetăţenii să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Spitalul din Vişeu de Sus este o instituţie de utilitate publică, iar pentru a asigura funcţionarea mai bună m-am deplasat cu directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Viorel Deghid şi directorul executiv al DSP Maramureş, Rareş Pop, la unitatea medicală. Am discutat situaţia arieratelor, modul de amenajare şi reorganizare a spaţiului existent pentru a fi folosit mult mai eficient de către personalul medical şi pacienţi, respectiv subvenţionarea spitalului. Primarul oraşului Vişeu de Sus, Vasile Coman, susţine demersurile noastre şi se va implica în asigurarea fondurilor necesare pentru reamenajarea spaţiilor spitalului”.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit cu autorităţile locale de pe Valea Ruscovei, respectiv cu fermieri şi proprietari de terenuri amplasate în zona necooperativizată, cu care a purtat discuţii referitoare la procedurile legale pentru obţinerea titlurilor de proprietate. Cetăţenii trebuie obligatoriu să ateste, cu documente, suprafaţa de teren pe care o deţin şi care este situată în zona necooperativizată pentru a putea solicita emiterea titlului de proprietate.

Conform prevederilor legislaţie în vigoare efectul este unul recognitiv, adică cel de recunoaştere a proprietăţii. Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor asigură aplicarea unitară, de către autorităţile administraţiei publice locale şi comisiile de fond funciar prin sprijin şi îndrumare metodologică.

Legea fondului funciar nr.18/1991 republicată cu modificările şi completările ulterioare precizează că proprietarii sau moştenitorii acestora care nu s-au înscris în coopetariva agricolă de producţie şi care nu au predat sau nu li s-au preluat de la stat terenurile prin acte translative de proprietate se pot adresa şi cere prefectului, prin comisiile locale de fond funciar, recunoaşterea proprietăţii (solicitarea eliberării titlului de proprietate).

În acest context, terenul care poate fi atribuit este întreaga suprafaţă dovedită cu acte sau orice mijloc de probă, potrivit dreptului comun, deoarece persoana îndreptăţită nu a pierdut calitatea de proprietar al terenului, a explicat prefectul Anton Rohian.

Au fost trimise în teritoriu, la toate cele 76 de comisii locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, o adresă în care sunt precizate documentele necesare şi procedura dobândirii titlului de proprietate pentru terenurile amplasate în zona necooperativizată.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole