Razii efectuate de polițiști pe strada Iazului şi în zona Pirita din Baia Mare

Călinești: Arme de vânătoare şi muniţie, deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

Ieri, 01 noiembrie, poliţiştii de ordine publică împreună cu cei de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare, însoţiţi de poliţişti din cadrul Biroului Poliţie Transporturi, cei din Groşi, din Recea precum şi poliţişti locali au acţionat pe strada Iazului şi în zona Pirita din municipiu în vederea creşterii siguranţei cetăţeanului. Scopul activităţilor desfăşurate a fost de prevenire a criminalităţii stradale, verificare a respectării normelor privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale persoanelor precum şi identificarea persoanelor şi bunurilor date în urmărire sau a persoanelor care comit acte antisociale.

Astfel, au fost legitimate mai multe persoane şi au fost identificate 15 persoane care locuiau fără forme legale în municipiul Baia Mare. Acestea au fost trimise în localitatea de domiciliu, respectiv oraşul Târgu Lăpuş.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nereguli ale O.U.G. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români şi ale H.C.L. 223/2013 privind nerespectarea normelor de gospodărie în municipiul Baia Mare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 6 940 de lei.

Recomandari

Alte Articole