Seară de neuitat la ”Miercurea de poezie”!

Miercuri seara, 12 octombrie 2011,  în Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare, în prezenţa unui public select şi numeros, au recitat din creaţiile Domniilor lor poeţii Ioan Dragoş şi Nicolae Pãuna Scheianu.
Gazdã primitoare, directorul artistic al teatrului, dl. Radu Macrinici,  precum şi în muzica pianistului Petru Damşa, primul a citit şi a impresionat prin versurile sale Nicolae Pãuna Scheianu, cel care a luat marele premiu la Cãrţile Anului. A urmat prezentarea lui Ioan Dragoş de cãtre preşedintele Asociaţiei Scriitorilor Sãluc Horvat, care a spus printre altele: „Ioan Dragoş este un poet care a depãşit de mult ca valoare graniţele judeţului nostru. Dovadã în acest sens stau premiile obţinute cu pseudonim la diferite concursuri naţionale şi cãrţile publicate la edituri cunoscute, cum ar fi Facla din Timişoara, Dacia din Cluj Napoca, Aius din Craiova, Pandora din Târgovişte, Ex Ponto din Constanţa.”
Într-adevãr cei doi poeţi, care cândva erau colegi de birou, au impresionat prin creaţiile citite. A fost o „miercure de poezie” pe care confraţii şi publicul spectator nu o vor uita repede. Surpriză şi lucru deloc de neglijat:  a fost prezent şi un grup de liceeni, ceea ce înseamnã cã poezia româneascã nu va muri. De altfel se şi spune „Românul s-a nãscut poet!”

Gelu Dragoş

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole