Șoferi beți au provocat accidente de circulație în Tăuții Măgherăuș, Rogoz și Recea Reviewed by CD on . Ieri dimineaţă, la ora 04.10, poliţiştii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu că pe D.N.1C, pe raza localităţii Tăuţii Măgherăuş, s-a produs un accident r Ieri dimineaţă, la ora 04.10, poliţiştii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu că pe D.N.1C, pe raza localităţii Tăuţii Măgherăuş, s-a produs un accident r Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Șoferi beți au provocat accidente de circulație în Tăuții Măgherăuș, Rogoz și Recea

Șoferi beți au provocat accidente de circulație în Tăuții Măgherăuș, Rogoz și Recea

Șoferi beți au provocat accidente de circulație în Tăuții Măgherăuș, Rogoz și Recea

Ieri dimineaţă, la ora 04.10, poliţiştii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu că pe D.N.1C, pe raza localităţii Tăuţii Măgherăuş, s-a produs un accident rutier. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că un bărbat de 44 de ani, din oraş, care se deplasa cu autoturismul, într-o curbă a părăsit partea carosabilă prin partea stângă şi s-a izbit de capătul unui podeţ. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că şoferul avea o concentraţie de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge.

Tot ieri dimineaţă, la ora 04.55, poliţiştii au fost sesizaţi că pe D.J.109F, pe raza localităţii Rogoz, s-a produs un accident de circulaţie. Un bărbat de 32 de ani din Târgu Lăpuş, care s-a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat băuturi alcoolice, iar pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil umed a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă prin stânga. Autoturismul a ajuns în şanţ, unde a intrat în coliziune cu un copac.
În urma impactului, conducătorul auto şi trei pasageri de 22, 23 şi 29 de ani au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la spital. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul avea o concentraţie de peste 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt accident produs pe fondul consumului de alcool s-a produs sâmbătă seara, la 19.45, pe DN1C, la ieşire din localitatea Recea. Din fericire în acest caz nicio persoană nu a fost rănită însă cele trei autoturisme implicate au fost avariate. Poliţiştii au constatat că un tânăr de 31 de ani, care conducea autoturismul pe direcţia Baia Mare – Lăpuşel, nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de un autoturism care se deplasa în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, autoturismul acroşat a fost proiectat într-un alt autoturism condus în aceeaşi direcţie de mers. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că bărbatul care nu a păstrat distanţa de siguranţă se afla sub influenţa alcoolului. Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările. Polițiștii rutieri atrag încă o dată atenția asupra necesității respectării regulilor de circulație în special a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, fapta constituie infracțiune și, conform Codului Penal, persoana cu o îmbibație alcoolică de peste 0.8g/l alcool pur în sânge, care este depistată în trafic în timp ce conduce un vehicul, riscă pedeapsa cu închisoarea.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus