Jaf Gutai: Rezultatele expertizei ADN de la Mina Minovici nasc controverse

Astazi, 14 octombrie, cu incepere de la ora 11:00, a avut loc o noua infatisare in cazul dosarului referitor la jaful de pe Gutai, dosar in care principalii suspecti sunt Ursut Ioan si Loddo Massimo.

In mod normal astazi trebuiau facute publice rezultatele ADN cerute de instanta, acel supliment la raportul de expertiza, insa discutiile avute astazi au aratat printre altele ca in ecuatia jafului a mai fost identificat un al treilea profil genetic, deci un alt suspect.

Avocatii apararii au ridicat o serie de obiectiuni care faceau referire la suplimentul raportului de expertiza, o parte dintre aceste obiectiuni fiind acceptate de instanta de judecata. Avocatii apararii au tinut sa aduca in atentia instantei, la fel ca si inculpatul Ursut Ioan, faptul ca rezultatele oferite de cei de la INML au scos in evidenta un al 3-lea profil genetic, deci un al treilea suspect, neindentificat pana la aceasta data.

De asemenea avocatii apararii au scos in evidenta unele inexactitati care apar in raportul de expertiza din faza de urmarire penala si cel de acum. Una din intrebarile la care se asteapta raspuns la termenul din data de 1 noiembrie este: „De la cate persoane apare amestecul incomplet de ADN?”.

S-a aratat ca pe acest ADN incomplet aratat de cei de la Mina Minovici a fost descoperit ADN-ul lui Loddo Massimo si a unei alte persoane. S-a adus in discutie apoi modul in care au fost tinute probele in acest dosar de pe care s-au recoltat probele pentru stabilirea ADN-ului.

„Eu nu pot sa accept ca ADN-ul meu a disparut. Nu accept acest lucru. De ce in faza de cercetare eu am fost retinut pentru ca aveam ADN-ul pe acea sapca. La ultima analiza de pe sapca nu au mai fost prelevate nici un fel de probe. De ce”, a aratat Ursut Ioan. Tot Ursut a mai adaugat ca acel al treilea profil genetic descoperit ar putea fi al unei femei.

In cele din urma instanta a dispus redactarea unui nou supliment, stabilind ca data a unei noi infatisari in acest dosar data de 1 noiembrie. Pana la aceasta data Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici” trebuie sa confirme sau sa infirme concluziile initiale stabilite de catre cei de la IGPR. Iar daca nu confirma cele aratate de IGPR atunci sa arate diferentele identificate.

Rares Bogdan

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole