Mai mulţi copaci s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii apoase, în jurul prânzului, pe DN18, în Pasul Gutâi, dar şi pe DJ183, tronsonul Valea Neagră-Izvoare. Din această cauză traficul rutier a fost perturbat pe o perioadă foarte scurtă de timp deoarece prefectul Sandu Pocol luase măsuri suplimentare, inclusiv de identificare a celor care prezentau pericol iminente de prăbuşire (drumari şi silvicultori).
Echipele de intervenţie care au înlăturat copacii se aflau cu utilajele în zonele montane cunoscute cu probleme şi au intervenit operativ.
„Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor naţionale şi judeţene au efectuat lucrări de deszăpezire pentru a curăţa carosabilul de zăpadă, asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de iarnă, dar de siguranţă pentru conducători şi pasagerii autovehiculelor.
Pe zona montană a Cavnicului stratul de zăpadă măsura până la 1 cm, pe DN18, la urcarea dinspre Mara, carosabilul era curat, iar de la coborârea din vârf şi până la km 23 mai era un strat de zăpadă frământată care avea grosimea de până la 1 cm. A nins noaptea trecută, iar astăzi precipitaţiile au fost sub formă de lapoviţă. Drumarii s-au mobilizat şi au făcut faţă fenomenelor meteorologice, asigurând trecerea autovehciuelor prin pasurile montane”, a declarat prefectul Sandu Pocol.
Trei copaci s-au prăbuşit pe DN18, în Pasul Gutâi, doi pe partea versantului dinspre Baia Sprie, iar unul la coborârea spre localitatea Mara. Alţi trei copaci s-au prăvălit pe DJ183, Valea Neagră-Izvoare. Tot pe acest drum judeţean în zona sectorului cascadei (Valea Peştilor) zăpada a alunecat de pe versant pe marginea arterei de circulaţie, dar şi pe carosabil. Un utilaj a degajat zăpada, în condiţiile desfăşurării unui trafic rutier scăzut.
Rareş Bogdan