Tribunalul Maramureş se va pronunţa astăzi în privinţa societăţii Romplumb. Mai exact instanţa se va pronunţa în dosarul privind declanşarea procedurii de insolvenţă a societăţii Romplumb din Baia Mare.
Soluţia ar urma să fie pronunţată astăzi, 9 februarie, în sedinţa de la ora 14:00, de această decizie a Tribunalului depinzând viaţa a peste 500 de persoane. Care vor afla astăzi dacă îngroaşă sau nu râîndul şomerilor din judeţ.
În cazul în care instanţa va decide declanşarea procedurii de insolvenţă, atunci muncitorii vor primi trei salarii compensatorii.
UPDATE: Tribunalul Maramureş a decis: „Admite cererea formulată de debitoarea S.C. Romplumb S.A. şi, în consecinţă în temeiul art.32 alin 1 din Legea 85/2006-modificată, privind procedura insolvenţei, dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei S.C. Romplumb S.A. În temeiul art.34 din Legea privind procedura insolvenţei, desemnează în calitate de administrator judiciar C I T SPRL , până la confirmare ori, după caz, înlocuirea sa de către adunarea creditorilor în condiţiile art.19 din lege.
În temeiul art.47 alin.3 coroborat cu art.11 alin.2 din lege şi art.20 alin.1 lit.”f” din Legea privind procedura insolvenţei, ordonă ridicarea parţială a dreptului de administrare al debitoarei, stabilind în sarcina administratorului judiciar următoarele atribuţii :
– încuviinţarea operaţiunilor privind plăţile efectuate de către debitoare indiferent de modul de realizare al acestora, prin orice instrument de plată, prin transfer bancar sau în numerar;
– realizarea demersurilor de conservare a patrimoniului debitoarei, în conlucrare cu reprezentanţii legali ai debitoarei.
În temeiul art.61 din Legea privind procedura insolvenţei, dispune administratorului judiciar să efectueze notificarea deschiderii procedurii tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitoare în conformitate cu art.28 alin.(1) lit.c ori, după caz, în condiţiile art.32 alin.(2) debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Maramureş conform prevederilor Codului de procedură civilă şi publicarea notificării, pe cheltuiala averii debitoarei, într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Creditorii care se opun deschiderii procedurii insolvenţei pot formula opoziţie în termen de 10 zile de la primirea notificării.
În temeiul art.62din Legea privind procedura insolvenţei, fixează termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei la 27.03.2012.
Fixează termenul limită de verificare a creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe la 17.04.2012. Contestaţiile la tabelul preliminar vor fi depuse la tribunal, în termen de 5 zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
Fixează termenul de definitivare a tabelului creanţelor la 03.05.2012.
Fixează data primei şedinţe a adunării creditorilor la 23.04.2012, ora 14,00 la sediul administratorului judiciar şi dispune convocarea creditorilor debitoarei pentru alegerea comitetului creditorilor, desemnarea preşedintelui acestuia, confirmarea sau înlocuirea administratorului judiciar desemnat provizoriu şi stabilirea remuneraţiei acestuia precum şi a oricăror alte aspecte necesare derulării procedurii.
Administratorul judiciar va întocmi şi va supune judecătorului sindic până la data de 01.03.2012, raportul prevăzut de art.54 din Legea privind procedura insolvenţei, prin care să propună fie intrarea în faliment în procedură simplificată, fie continuarea perioadei de observaţie şi până la data de 21.03.2012, raportul prevăzut de art.59 din lege, asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă.
Lunar va întocmi câte un raport cuprinzând descrierea modului în care şi-au îndeplinit atribuţiile, justificarea cheltuielilor efectuate cu administrarea sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile existente în averea debitoarei, precum şi măsuri concrete privind desfăşurarea procedurii şi dovada publicării – în extras – în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
În temeiul art.4 din Legea privind procedura insolvenţei, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară, din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii, în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar.
Dispune trimiterea notificărilor către debitoare, către toţi creditorii debitoarei, către instanţele judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei declarat la Registrul Comerţului şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, de către administratorul judiciar.
Respinge ca inadmisibile cererile formulate de S R Baia Mare, S.C. US.R.L. ; S G. M A şi a unui număr de 18 salariaţi ai S.C. R S.A., semnatari ai cererii depusă la dosar la data de 07.02.2012.
Fixează termen pentru continuarea procedurii la data de 27.03.2012, Complet specializat falimente nr.5, sala 76, ora 8,30.
Definitivă şi executorie. Cu drept de recurs, în termen de 7 zile de la comunicare”, se arată în încheierea dată azi de Tribunal.
Rareş Bogdan