Secţia 3 de Poliţie Rurală Fărcaşa a organizat recent o acţiune care se înscrie în cadrul planului naţional ce poartă denumirea de «Scutul Pădurii 2012». La activitate au participat şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Ulmeni, iar împreună s-au efectuat verificări ce au vizat legalitatea exploatărilor şi transporturilor de material lemnos din zona Districtului Silvic II Asuaj, Ocolul Silvic Ulmeni.
Oamenii legii s-au sesizat astfel, despre faptul că lucrătorii unei societăţi comerciale de exploatare a lemnului, cu sediul în Băiţa de Sub Codru, administrator Vasile S., de 46 ani, au tăiat şi transportat fără drept un număr de opt arbori de esenţă fag, cu diametrele cuprinse între 50 şi 90 cm la cioată, arbori marcaţi distinctiv pentru că nu erau destinaţi exploatării.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere de arbori din fondul naţional forestier şi furt de arbori.
Unii taie ilegal copaci crescuţi, alţii fură puieţi de arbori, destinaţi împăduririi
Ieri seară, în jurul orei 23, 00, Poliţia Municipiului Baia Mare a primit o sesizare prin Serviciul Unic Apeluri Urgenţe 112, despre faptul că, dintr-o pepinieră silvică, situată pe strada Victoriei, din Baia Mare, mai multe persoane au încercat să fure puieţi de tuia dar au fost surprinse de paznicul care a reuşit să reţină pe una dintre acestea.
Potrivit IPJ MM, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit identitatea celui în cauză, Marius C., de 21 de ani, din comuna Băseşti, care a recunoscut că, împreună cu alţi trei prieteni, au încercat să fure 48 de bucăţi de puieţi din specia tuia. Puieţii au fost recuperaţi în totalitate.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi identificarea tuturor suspecţilor.
Rareş Bogdan