Structurile teritoriale ale Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date tipăresc şi pun la dispoziţia primarilor listele electorale permanente, în două exemplare cel mai târziu la data de 25 octombrie 2012.
Prevederile legislative prevăd că primarul este obligat să comunice judecătoriei orice modificare în listele electorale permanente. Pentru organizarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului din anul 2008 s-a înfiinţat Registrul secţiilor de votare, administrat de către Autoritatea Electorală Permanentă, cuprinzând delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare de pe teritoriul României. Secţiile de votare rămân fixe, cu excepţia modificărilor ce necesită actualizarea.
„Delimitarea secţiilor de votare se stabileşte în termen de 30 de zile de la stabilirea datei alegerilor, cel mai târziu la data de 9 octombrie 2012 de către primari, împreună cu prefecţii şi cu structurile teritoriale ale Direcției pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, fără ca acestea să depăşească limitele colegiilor uninominale pentru Camera Deputaţilor.
Secţiile de votare se organizază în localităţile cu o populaţie de peste 1.500 de locuitori, câte o secţie de votare la 1.000 – 2.000 de locuitori; în localităţile cu o populaţie sub 1.500 locuitori, o singură secţie de votare; se pot organiza secţii de votare şi în satele sau grupele de sate cu o populaţie de până la 1.000 de locuitori, situate la o distanţă mai mare de 3 km faţă de sediul secţiei de votare din reşedinţa comunei, oraşului sau municipiului.
Numerotarea secţiilor de votare din ţară se stabileşte de către prefecţi, iar numerotarea secţiilor de votare din străinătate se stabileşte de către Ministrul Afacerilor Externe, prin ordin”, au anunţat oficialii Prefecturii Maramureş.
Sediul şi dotarea birourilor electorale ale secţiilor de votare din fiecare coelgiu se vor asigura de către primari, împreună cu prefectul. Pentru reducerea cheltuielilor necesare în vederea desfăşurării procesului electoral, primarii vor utiliza bunurile materiale recuperate de la alegerile anterioare şi aflate în stare bună.