Ţigări de contrabandă în valore de 160.000 lei depistate la frontiera cu Ucraina

Ieri, 19 octombrie a.c., în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Sighet au observat într-o zonă muntoasă greu accesibilă, un autoturism Seat Toledo care se deplasa înspre localitatea Bârsana.

Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a maşinii moment în care conducătorul auto a coborât din autoturism şi l-a îmbrâncit pe unul dintre lucrătorii noştri încercând să fugă. Bărbatul a fost reţinut imediat şi imobilizat, fiind identificat în persoana numitului Ioan I. de 25 ani, din localitatea Bârsana.

„La controlul efectuat asupra maşinii a fost descoperit un colet ce conţinea ţigări de provenienţă ucraineană. Totodată la cercetarea terenului, în apropiere, au mai fost descoperite încă 15 colete din acelaşi lot.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.995 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 160.000 lei.

De asemenea în continuarea cercetărilor s-a stabilit că la activitatea de contrabandă au mai participat şi Dumitru A., I. C., Nicolae P. cu vârste cuprinse între 16-38 ani, toţi domiciliaţi în localitatea Valea Vişeului, care au transportat ţigările de contrabandă şi le-au depozitat în locul de unde au fost preluate de către conducătorul auto Ioan I.

Cele patru persoane şi autoturismul au fost conduse la sediul SPF Sighet în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Bărbaţii sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor”, au anunţat poliţiştii de frontieră maramureşeni.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole