Vezi cum se circulă pe drumurile din judeţ

Conducătorii auto aflaţi în trafic întâlnesc zăpadă frământată, cu grosimea intre 0 – 1 cm pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 153 şi km 180. DN 18, în Pasul Gutâi, are carosabil umed. Carosabilul celorlalte sectoare de drumuri carosabilul este parţial umed. Vizibilitatea este bună în trafic, cu cer senin pe majoritatea sectoarelor. Cerul este înnorat la Borşa şi Tg. Lăpuş. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea sectoarelor de drumuri naţionale au acţionat, în ultimele două ore, cu 7 autoutilaje. S-au răspândit 47 tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate poleiul.

A nins slab pe sectoarele de drumuri judeţene. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor judeţene au acţionat cu 30 de utilaje, cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă, respectiv au utilizat 253 tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate poleiul.

Rămân închise pe perioada de iarnă, conform deciziei administratorului de drumuri: DJ 109F, pe relaţia Cavnic – Băiuţ, DJ183, pe relaţia Izvoare – legătura cu DN 18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza – Groşii Ţibleşului (un tronson de 6 km).

Nu au fost semnalate probleme în furnizarea serviciilor de utilitate publică (alimentare cu energie electrică, gaz metan, apă şi canalizare, telefonie). Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu a transportat persoane fără adăpost, cu probleme de sănătate (hipotermie) la unităţi medicale sau azilul de noapte.

Cursa aeriană de pasageri a decolat fără întârziere, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Pista este curată. Aparatul de zbor a fost degivrat. Temperatura aerului are valoarea de -2 grade Celsius. Vizibilitatea este bună, cerul este parţial acoperit.

Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost, în general, în scădere. Fenomenele de iarnă instalate pe râuri şi ninsoarea abundentă căzută ieri după-amiază şi aseară nu au produs probleme deosebite. Rămân formate în continuare cele două poduri de gheaţă pe râul Iza, la Vadu Izei şi Strâmtura. Apa curge în albie pe sub podurile de gheaţă. Se menţin podurile de gheaţă cu ochiuri pe cursurile râurilor Botiza, Mara, Cosău, Sălaj, Lăpuş, Suciu şi Cavnic. Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Boicu, Cosău, Mara, Iza, Lăpuş şi Firiza. Curge zăpadă îngheţată pe râul Someş. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă, specifice iernii. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 85%.

Stratul de zăpadă are grosima de 35 cm la Cavnic, 30 cm la Luhei, 25 cm la Firiza, 21 cm la Vf. Iezer, 19 cm la Mara, 18 cm pe Valea Vaserului, 16 cm la Ruscova, 15 cm la Răzoare, 14 cm în Poiana Borşa şi Leordina, 13 cm la Sighetu Marmaţiei şi Răzoare, 12 cm în Baia Mare, 11 cm la Bistra şi Răzoare, 10 cm la Moisei şi Ocna Şugatag, 9 cm la Tg. Lăpuş şi Copalnic, 7 cm la Valea Vişeului şi Lăpuşel, 6 cm la Şieu şi Sălsig, 3 cm la Strâmtura şi Vadu Izei, respectiv 2 cm la Ulmeni şi Bicaz.

La această oră se înregistrează -9 grade Celsius la Tg. Lăpuş, -7 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Ocna Şugatag, -6 grade Celsius în Baia Mare şi -3 grade Celsius la Borşa.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole