Reluarea activităţii Romaltyn, în atenţia primarului Cherecheş (VIDEO)

Primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş a ţinut să arate recent în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Primăria Baia Mare că încă sunt şanse de a bloca reluarea activităţii de către cei de la Romaltyn Mining. Cherecheş a vorbit despre transformarea zonei Romaltyn într-o zonă de locuit şi pentru servicii, aceasta fiind unica soluţie pentru a putea bloca reluarea activităţii la Romaltyn.

Cert este că în 21 februarie, primarul Cherecheş va avea o întâlnire cu cei de la societatea mai sus amintită pe tema reluării activităţii.

„Acum 2 săptămâni circulam pe Bulevardul Independenţei şi am văzut nişte conducte şi nişte săpături în acea zonă. Am trimis Corpul de Control care a verificat legalitatea acestor tipuri de control şi am constatat că există o autorizaţie emisă de către Consiliul Judeţean Maramureş. Orice lucrare care se face pe raza mai multor localităţi este obligatoriu să fie o autorizaţie de la CJ Maramureş.

 

Autorizaţia a fost emisă în anul 2009 sau 2010 şi eram foarte interesat dacă există un acord al municipiului Baia Mare. Am avut surpriza să văd că acest acord a fost acordat în 2010. Există un acord al primarului Băii Mari pentru aceste tipuri de lucrări pe raza municipiului.

Văzând aceste lucruri am fost legat de mâini şi de picioare. Nu m-am legat singur, ci m-au legat alţii… Singura variantă pe care o avem acum este aceea de a genera prin Planul Urbanistic General pe care noi îl elaborăm în acest moment zona Romaltyn ca fiind o zonă de locuit, zonă de servicii şi nu zonă pentru industrie. Sau să generăm o zonă pentru reconversie.

Am transmis o invitaţie pentru cei de la Romaltyn la o întâlnire cu Consiliul Local pentru a înţelege ce vor de fapt. Că deocamdată văd doar o activitate aşa, după gard, ascunsă…

Există o discuţie cu privire la o anumită condiţie pe care a pus-o instanţa ca doar o mică cantitate de steril să poată să fie în viitor prelucrată în această zonă. Vrem să ştim dacă această condiţie există şi vom analiza toate actele şi dacă e aşa dacă e respectat în planul de dezvoltare această cantitate.

Pentru că dacă instanţa îşi spune să prelucrezi 1000 t şi tu vrei să prelucrezi 50.000 t e o problemă. Trebuie să vedem ce vor aceşti oameni să facă. Joi, 20 februarie, vom avea o întâlnire cu cei de la Romaltyn, nu ştim încă ora, cert este că nu va fi o întâlnire cu uşile închise”, a declarat edilul.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole