Patru persoane reţinute şi 14.500 pachete ţigări confiscate la frontieră

Noi şi noi capturi de ţigări la frontiera cu Ucraina a poliţiştilor de frontieră sigheteni. Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava şi S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut patru persoane care transportau peste frontiera de stat aproximativ 14.500 pachete cu ţigări de contrabandă.

Ţigările, în valoare de peste 115.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

„În dimineaţa zilei de 19 martie a.c., la nivelul S.T.P.F. Suceava şi S.P.F Brodina din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.30, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, la aproximativ 500 m de linia de frontieră (zona localităţii Straja), un grup de persoane care transporta spre interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă în direcţii diferite. Persoanele în cauză au fost reţinute, ocazie cu care s-a stabilit că acestea sunt patru cetăţeni români, S. Aurel, în vârstă de 19 ani, G. Florin, de 18 ani, C. D. de 17 ani şi J. Vasile de 26 ani, toţi domiciliaţi pe raza jud. Suceava.

Totodată, la cercetarea terenului, au fost descoperite 29 de colete ce conţineau 14.430 pachete cu ţigări în valoare de 115.440 lei, provenite din contrabandă”, a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighet.

Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, iar în prezent se efectuează cercetarea în comun a evenimentului.
Cei patru tineri sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 115.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Recomandari

Un comentariu la „Patru persoane reţinute şi 14.500 pachete ţigări confiscate la frontieră”

  1. Deja sună mai bine,29 box-uri cu ţigări,pe 19 martie,e mai mult decât 6 box-uri cu ţigări pe 16 martie.Încet,încet poate se hotărăsc să verifice şi să confişte miile de box-uri cu ţigări din TIR-urile care trec nestingherite frontiera (în tranzit) spre vestul Europei !!!Felicitări poliţiştilor de frontieră,mai aveţi un „mic” pas spre declararea voastră ca eroi ai naţiunii!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Alte Articole