A doua ediție a proiectului de responsabilitate socială „Fii avocat în școala ta!”

Ieri, 15 noiembrie, la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, a fost lansată cea de-a doua ediție a proiectului de responsabilitate socială „Fii avocat în școala ta!”, inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România.

La eveniment au participat: domnul avocat Andreicuț Florin, Decan al Baroului Maramureș, domnul prof. Pop Mihai, inspector școlar general, doamna prof. Pîrvu Maria Gabriela, inspectorul școlar pentru activități extrașcolare, doamna avocat Cioltea Alina, coordonatorul de proiect la nivelul județului Maramureș, doamna prof. Apostol Anca, director adjunct la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, domnul avocat Pîrvu Ionuț-Rareș, coordonator de proiect la nivelul municipiului Baia Mare, profesorii responsabili la nivelul instituțiilor de învățământ implicate în proiect, reprezentanți ai elevilor, avocații voluntari, membri ai Baroului Maramureș.

Scopul proiectului este de a sprijini tinerii în scopul reacționării adecvate la problemele generației lor: organizarea judiciară, rolul fiecărui profesionist în drept, abuzul de drept, bullyingul, agresiunile fizice, infracțiunile privind viața sexuală, infracțiunile informatice sau infracțiunile legate de droguri. Educația juridică timpurie contribuie la sentimentul de apartenență la comunitatea și la cultura națională, precum și la promovarea valorilor democratice ale societății, care sunt, implicit, legate de lege – egalitatea, dreptatea, respectul pentru convingerile și opiniile celorlalți. Activitățile derulate prin proiect evidențiază rolul avocatului în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale.

În anul școlar 2021-2022, o echipă de proiect validată de Baroul Maramureș, formată din 35 de avocați, a susținut activități de informare, pe bază de voluntariat, în unități de învățământ din județ. Pentru anul școlar 2022-2023 și-au anunțat intenția de a participa 45 de avocați care doresc să se implice în proiect, precum și peste 75 de școli gimnaziale și licee din județul Maramureș.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole