Crearea de noi locuri de muncă, prin construirea unui parc industrial
Prioritatea numărul unu a primarului Cătălin Cherecheș o reprezintă creearea de noi locuri de muncă pentru băimăreni, fapt pentru care în 2013 vor fi depuse eforturi pentru construirea unui parc industrial, care va putea ulterior să rezolve parțial necesitatea existentă pe acest segment, dar va juca și un rol important în ceea ce privește economia locului.
Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare
“Trebuie să fim conștienți că singura modalitate de a crea noi locuri de muncă este prin susținerea unor activități industriale nepoluatoare în orașul nostru. Am avut discuții în ultimul an cu o serie de posibili investitori, dar cărora trebuie să le asigurăm climatul potrivit pentru a dezvolta afaceri în orașul nostru. Fapt pentru care este vital să construim un parc industrial, cu toate utilitățile și condițiile pentru a atrage acești investitori în Baia Mare. Interesul există deja, însă trebuie să le oferim condiții. Evident, având parcul industrial, pentru locația căruia avem mai multe posibilități la această oră, vom putea impune la rândul nostru o serie de reguli, cum ar fi asigurarea unui anumit număr de locuri de muncă, media salariului, dar și o garanție bancară pentru o perioadă de câțiva ani, ca să nu rămânem descoperiți cu investiția pe care noi trebuie să o realizăm. Putem construi un parc industrial singuri, ca municipalitate, ori printr-un parteneriat cu localitatea Dumbrăvița, spre exemplu, în zona Italsofa sau pe fosta paltformă industrială Cuprom. Vom alege opțiunea cea mai potrivită pentru Baia Mare”.
2013 – anul în care Craica și celelalte zone ocupate abuziv de romi vor fi demolate în totalitate
O acțiune fără precedent a fost demarată în 2012 la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, un demers pe care de-a lungul anilor mulți ni l-au promis, dar nimeni nu a fost în stare să îl pună în aplicare până acum. Primele colibe ridicate ilegal în zona Craica au fost puse la pământ, celor care ocupau abuziv această zonă fiindu-le oferite soluții locative temporare, de urgență, în zona Cuprom. După ce peste jumătate din colibele ilegale de pe Craica au fost puse la pământ, au urmat și colibele de pe Pirită, puse la pământ de buldozere. Acțiunea va continua în acest an, până în momentul în care pe raza orașului nostru nu va mai rămâne nici o construcție ilegală ridicată fără autorizație de construire. Sunt vizate pentru această acțiune și colibele ilegale din Ferneziu, însă în primă instanță vor fi degrevate de improvizații zonele Craica și Pirită.
Locuințele sociale din subordinea municipalității vor fi redistribuite, o parte urmând să fie transformate în locuințe de serviciu
Locatarii din blocurile sociale care aparțin de administrația publică locală băimăreană, imobilul 46 B de pe str. Horea, nr.4 de pe Melodiei, dar și cele amenajate în fosta clădire de birouri de la Cuprom, vor fi supuși unei analize riguroase. Cei care au înregistrate datorii istorice la plata utilităților vor fi mutați de aici, locul lor urmând să fie luat de alți băimăreni care au solicitat pe parcursul vremii locuințe sociale. Blocul 46 B de pe str. Horea va fi reabilitat, la fel și imobilul nr. 4 de pe str. Melodiei, acestea urmând să fie transformate în locuințe de serviciu.
Blocul părăsit de la intersecția străzilor V. Alecsandri și Republicii, va fi reabilitat în acest an
Imobilul construit la intersecția străzilor V. Alecsandri și Bd. Republicii, lăsat în paragină de peste 20 de ani, fiind actualmente în administrarea Ministerului Administrației și Internelor, va fi reabilitat și finalizat în 2013, într-un parteneriat între minister și administrația publică locală.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„Noi avem deja totul pregătit pentru a putea demara lucrările necesare pentru reabilitarea și finalizarea acestui bloc, care a fost lăsat de peste 20 de ani în paragină. Este doar o chestiune de timp până să finalizăm tot ceea ce înseamnă documentații pentru a putea demara efectiv lucrările, fiind vorba de un parteneriat între Municipiul Baia Mare și Ministerul Administrației și Internelor, cel care deține acest imobil. Vreau să ne îndreptăm astfel atenția către familiile tinere din orașul nostru, care au nevoie de locuințe. Urmează să construim și locuințe noi, dar este important să reabilităm și ceea ce avem deja. Modul în care aceste apartamente vor fi distribuite, va fi unul strict. Vor primi locuințe doar cei care au posibilitatea să le și întrețină. Mai mult, blocul nr.2 de pe str. Melodiei va reintra în patrimoniul municipiului și va fi transformat într-un bloc de locuințe reabilitat și decent”.
500 de locuințe modulare vor fi construite pentru categoriile defavorizate
În acest an va fi demarat un proiect prin care vor fi construite 500 de locuințe modulare, pe structură metalică ușoară, în trei zone de la periferia orașului nostru. Aceste locuințe sunt destinate în principal pentru oamenii evacuați de pe Craica și Pirită, colibele lor ridicate ilegal urmând să fie demolate, dar și pentru alte categorii de băimăreni care se confruntă cu probleme de locuire.
Demarează lucrările la proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare
Peste 200 de kilometri de rețea de apă și canalizare vor fi extinde sau înlocuite în orașul nostru, în preponderență în cartierele unde încă sunt probleme la acest capitol. Acest proiect cu finanțare europeană va fi implementat în tot județul Maramureș, din cele 120 de milioane de euro prevăzute, aproape 60 de milioane vor fi investite în Baia Mare. Vor fi extinse sau reabilitate rețelele de apă și canalizare în cartierele Firiza, Ferneziu,Valea Borcutului, Valea Roșie, Săsar, Orașul Vechi, Grivița și Vasile Alecsandri.
Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare
„Deficiențele existente la capitolul apă și canalizare în cartierele orașului nostru încep din acest an să fie rezolvate. Băimărenii din Firiza și alte zone unde există probleme, așteaptă de foarte mulți ani să aibă apă și canal, dar iată, după aproape doi ani în care am câștigat proiectul și ne-am ocupat de documentații și licitații, intrăm în 2013 în linie dreaptă, urmând să desfacem primele șantiere în lucru. După ani în care a fost privat de investiții majore, cartierul Firiza intră în rând cu celelalte cartiere din Baia Mare. Vom extinde aici rețeaua de distribuție a apei pe o porțiune de aproape 20 de kilometri, la fel și canalizarea. Același lucru se va întâmpla și în Ferneziu, Valea Borcutului, Valea Roșie și celelalte cartiere, la final urmând să ajungem la o acoperire de aproape 100% în ceea ce privește aceste rețele. În total vorbim de extinderea și reabilitarea a peste 200 de kilometri de rețea de apă și canalizare, lucrări pe care sperăm să le putem finaliza până la sfârșitul anului 2014”.
Șase milioane de euro în 2013 pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere!
Continuă în acest an proiectele de investiții de reabilitare și modernizare, de amploare, începute în 2012. Și la acest capitol este încă mult de lucru, dar primarul Cherecheș este hotărât să acționeze repede și eficient, astfel încât orașul nostru să ajungă în următorii ani la nivelul marilor capitale europene la nivelul infrastructurii rutiere, dar și a curățeniei și a ordinii publice.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„În acest an Baia Mare va fi per ansamblu un mare șantier în lucru. Pe lângă investiția majoră în extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, avem un program de investiții în infrastructura rutieră de aproximativ șase milioane de euro. Vorbim aici de drumul de centură, a cărei amenajare o demarăm în acest an, dar și de reabilitarea străzilor Grănicerilor, Oborului și Electrolizei. Vom continua de asemenea să reabilităm și să modernizăm străzile din cartiere, pe modelul din 2012, când am reușit să punem la punct o serie de străzi din orașul nostru, uitate de vechea administrație locală. Vom lucra și la reabilitarea aleilor de intrare la blocuri, la amenajarea parcărilor, astfel încât, în doi sau trei ani întreg orașul nostru să fie la un standard unitar”.
Vezi ce spații publice vor fi reabilitate și modernizate în acest an
Proiectele de reabilitare și modernizare a unor spații publice de interes din orașul nostru vor demara în acest an. Printre acestea pomenim de Piața Revoluției, unde se va interveni inclusiv la reabilitarea termică a blocurilor, dar și la reamenajarea pieței în sine, care va deveni una dintre cele mai atractive spații pietonale și de petrecere a timpului liber din Baia Mare. Și la proiectul de reabilitare a Pieței Cetății vor fi demarate lucrările, după ce arheologii vor fi terminat aici săpăturile în urma cărora o serie de vestigii istorice importante vor fi puse în valoare. Lucrările de reabilitare ale Parcului Mara vor continua în acest an, după ce în 2012 s-a reamenajat deja locul de joacă pentru cei mici, unul la standarde europene și cât se poate de atractiv pentru cei mici. În 2013 se va interveni aici la reamenajarea fântânilor arteziene, care vor deveni funcționale, dar vor fi și atractive pentru băimăreni. La fel, se va trece și la reabilitarea aleilor din acest parc, dar și la reamenajarea zonelor verzi, pentru a oferi un climat plăcut cetățenilor. Parcul Central, pentru care finanțarea a fost semnată în vara anului trecut, este un alt proiect care va demara în acest an, urmând ca noua oază de verde și de relaxare să fie amenajată în zona fostelor sere ale orașului. Proiectul este unul complex și prevede de la fântâni arteziene, alei pietonale pentru jogging și plimbări și până la spații de relaxare și destindere, o serie de investiții îmbucurătoare. Tot în acest an, după ce vor fi demarate lucrările de reabilitare ale străzii Grănicerilor, va fi demarat și proiectul cu finanțare europeană care prevede amenajarea unor mini parcuri și zone verzi în Cartierul Vasile Alecsandri.
foto: Așa va arăta viitoarea fântână arteziană din Parcum Mara, după ce acesta va fi reabilitat
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„Avem foarte mult de lucru în acest an, având în vedere că trebuie să demarăm lucrările la aceste proiecte, dar nu putem decât să ne bucurăm pentru asta. Pe lângă implementarea marilor proiecte la capitolul reabilitării și modernizării spațiilor publice, a parcurilor, vom continua și în acest an cu reamenajarea zonelor verzi din cartiere, dar și cu programul de plantări, atât în zonele centrale, cât și în cartierele orașului nostru. Dorința ca Baia Mare să devină cel mai curat și mai verde oraș din România, este astfel din ce în ce mai aproape de realizare. Și asta nu doar prin plantările de arbori, ci și prin regenerarea zonelor verzi din cartiere și din zonele centrale”.
Toate locurile de joacă vechi vor fi modernizate, cele începute în 2012 vor fi finalizate și vor fi construite și 10 noi asemenea spații în cartiere
Proiectul primarului Cătălin Cherecheș de a asigura copiilor noștri locuri de joacă suficiente și moderne, continuă și în acest an, după ce în ultimele 19 luni o serie de asemenea spații au fost modernizate, fiind create și nopi locuri în câteva cartiere ale orașului nostru. Toate locurile de joacă vechi vor fi modernizate în acest an, urmând să fie populate cu elemente de joacă noi și moderne, dar vor fi finalizate și cele câteva spații care au fost începute în 2012. Mai mult, zece noi locuri de joacă vor fi amenajate în acest an în diverse cartiere din Baia Mare.
2013 – anul restructurării și modernizării transportului public în comun din Baia Mare
Dacă în ajunul Crăciunului au ajuns primele 20 de autobuze noi și moderne în Baia Mare, pe parcursul anului 2013 alte 10 autobuze și opt troleibuze noi vor fi livrate. Vorbim de autovehicule de ultimă generație, prietenoase cu mediul, care oferă siguranță și confort în trafic călătorilor. Mai mult, odată cu noile autobuze și troleibuze din transportul public, și persoanele cu dizabilități vor avea acces la transportul în comun. Noile autobuze vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, iar din dorința de a rezolva și problema existentă în transportul public în comun, reprezentată de o categorie de băimăreni recalcitranți, care provoacă disconfort călătorilor, controalele vor fi mult mai dese și mai riguroase. Vechile autobuze vor fi scoase din uz, singurele care vor fi menșinute sunt cele mai noi, marca Mercedes. Și stațiile de autobuz vor fi modernizate cu această ocazie, din dorința de a oferi cetățenilor toate condițiile pentru un transport urban în comun la standarde europene. Linia de troleibuz va fi extinsă în 2013 și în cartierul Vasile Alecsandri, lucrările în acest sens fiind deja demarate la finalul anului trecut.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„Mă bucur că am reușit să transformăm în realitate acest vis al comunității băimărene, de a avea acces la un transport în comun decent, cu autobuze și troleibuze care asigură o serie de condiții minime pentru o călătorie confortabilă. Noile autobuze sunt doate cu sistem de încălzire suplimentar, astfel încât băimărenii nu vor mai îngheța în timpul iernii, dar și cu aer condiționat pentru perioada de vară. O altă mare problemă legată de transportul public va fi rezolvată în acest an. Siguranța și liniștea cetățenilor va fi impusă prin controale mai dese și foarte riguroase, dar și prin monitorizarea video în interiorul autobuzelor. Vor fi montate câte două camere de supraveghere și vom organiza controale aproape în fiecare stație, iar cei care până acum făceau probleme în timpul călătoriei, vor fi reținuți, totodată dezobișnuiți de practicile care calcă pe nervi o întreagă comunitate”.
Motive de bucurie în 2013 au și pensionarii, categoriile defavorizate și persoanele cu dizabilități
În primăvara acestui an va fi inaugurat noul centru pentru vârstnici din Parcul Municipal Regina Maria, unde în ultimele luni au fost realizate ample lucrări de reabilitare, reamenajare și modernizare. Fostul club al pensionarilor care se afla sub orice critică, va fi de acum un adevărat centru modern, cu toate condițiile pentru ca seniorii să își poată petrece timpul liber cât mai plăcut. Până în vara acestui an va fi finalizat și centrul Rivulus Pueris din cartierul Săsar, un spațiu destinat atât vîrstnicilor cât și tinerilor. Tot în vară vor fi terminate lucrările la Centrul Phoenix din cartierul Vasile Alecsandri, prima asemenea unitate destinată persoanelor cu dizabilități, adulți, tineri și copii, din Baia Mare.
foto: Asa va arata Centrul Rivulus Pueris dupa finalizarea lucrarilor
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„Eforturile pe care le-am depus anul trecut pentru a demara o serie de proiecte care să vină în întâmpinarea unor categorii speciale de băimăreni, cum sunt seniorii, persoanele vulnerabile, dar și cele cu dizabilități, încep rând pe rând să devină realitate. Aștept cu nerăbdare să ne vedem la inaugurarea noului centru pentru vârstnici din Parcul Municipal Regina Maria, dar și a centrului din cartierul Săsar, unde seniorii și tinerii vor putea să își petreacă împreună timpul liber, într-un demers de schimb de experiență între generații, de petrecere a timpului liber într- un mod educativ și sănătos. Inaugurăm în acest an și primul centrul destinat persoanelor cu dizabilități, un loc unde vor beneficia de toate serviciile necesare și de socializare”.
Baia Mare va avea în curând și un cămin modern pentru bătrâni
Una dintre inițiativele lăudabile ale primarului Cătălin Cherecheș este cel de a amenaja în orașul nostru un cămin pentru bătrâni, unde seniorii care au nevoie de îngrijire medicală permanentă, dar și cei de care familiile nu au timp să se ocupe, vor putea fi cazați și vor beneficia de toate serviciile de care au nevoie. Acest proiect ar fi putut fi deja demarat, dacă locația potrivită pentru aceasta, sediul fostei Policlinici 2, ar fi fost cedată de Consiliul Județean Maramureș, în patrimoniul municipalității băimărene. Primele demersuri în acest sens au fost făcute în 2012, dar deocamdată administrația județeană nu a dorit să vină în sprijinul administrației băimărene.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„Seniorii noștri, aflați la o vârstă înaintată și pentru care familia nu poate asigura toată atenția și grijă de care este nevoie, cei bolnavi care au nevoie de îngrijire medicală adecvată și permanentă nu au momentan un loc nunde să poată fi cazați, tratați și îngrijiți, fiind nevoiți să apeleze la serviciile unor cămine de bătrâni situate în alte orașe. Iar acest lucru mi se pare inacceptabil. Avem datoria de a le oferi seniorilor băimăreni un loc modern și decent, unde să beneficieze de îngrijire medicală, de atenția și îngrijirea adecvată. Ca și locație pentru amenajarea unui cămin pentru seniorii noștri, prefer sediul fostei Policlinici nr.2, o clădire suficient de mare și compartimentată adecvat, pe care dacă o reabilităm, o putem transforma în centrul ideal pentru vârstnicii băimăreni. Am făcut demersuri la Consiliul Județean Maramureș, în al cărui patrimoniu se află clădirea, dar deocamdată nu am primti un răspuns favorabil. Vom insista, deoarece consider că într-un final conducerea județului va realiza că este necesară o asemenea investiție în orașul nostru”.
Investițiile în învățământul băimărean, o prioritate și în 2013
Continuă în acest an proiectul de amploare inițiat de primarul Cătălin Cherecheș în 2012, prin care sunt reabilitate toate creșele, grădinițele, școlile și liceele din Baia Mare, din dorința de a le oferi copiilor noștri condiții decente. În cartierul Vasile Alecsandri va fi construită în acest an o nouă grădiniță, pentru ca cele de la parterul blocurilor de aici să poată fi desființate, condițiile existente nefiind propice. Toate locurile de joacă din incinta grădinițelor și creșelor vor fi reabilitate și modernizate, curțile la fel. În 2013 va fi finalizată și investiția de modernizare a Colegiului Economic Nicolae Titulescu, dar și lucrările de construcție la cea mai modernă creșă din întreg Ardealul, la Creșa nr. 3. Tot în 2013 se vor termina lucrările de extindere la noul corp și la sala polivalentă de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, dar vor fi demarate și lucrările pentru reabilitarea și modernizarea corpului vechi.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„Pe lângă aceste lucrări de reabilitare și modernizare, îmi doresc ca în acest an să demarăm lucrările la proiectul de reabilitare și modernizare integrală a Colegiului Național Vasile Lucaciu, o unitate foarte importantă din Baia Mare, care ănsă a fost lăsată deoparte în ultimii ani la capitolul investiții. Am sistematizat deja aici curtea, am reamenajat-o și am modernizat- o, dar este nevoie de intervenție și la reabilitarea și modernizarea clădirii. Un alt proiect pe care ăl vom continua în acest an este cel de modernizare a tuturor terenurilor de sport din incinta unităților de învățământ”.
În luna februarie va fi inaugurată noua hală agroalimentară de pe str. Bilașcu
Piețe și halele agroalimentare din Municipiul Baia Mare vor fi în cel mai scurt timp la standardele impuse de Uniunea Europeană. În luna februarie va fi inaugurată noua hală agro- alimentară din cartierul Săsar, de pe str. Bilașcu, lucrările de reabilitare și modernizare a fostei centrale termice în care va funcționa noua piață fiind deja pe ultima sută de metri. Aici vor exista toate condițiile sanitare pentru asigurarea unui comerț care să respecte standardele europene. Dar schimbările majore nu se opresc aici. În cel mai scurt timp vor fi finalizate negocierile dintre municipalitate și reprezentanții societății Piața Aliment pentru concesionare, cu obligația de a moderniza Piața Izvoarele. Primarul își dorește ca în următorii doi ani toate piețele și halele agro-alimentare de pa raza orașului nostru să fie conform standardelor europene.
După reabilitarea Podului Viilor, urmează podul de pe str. Culturii
În această primăvară vor fi finalizate lucrările demarate pentru reabilitarea și punerea în valoare a Podului Viilor, unde se pune accent atât pe repunerea în valoare a istoriei orașului nostru, cât și pe aspecte ce țin de arhitectură și estetică. După ce lucrările vor fi finalizate pe Podul Viilor, urmează reabilitarea podului de pe str. Culturii, căreia i se va proiecta astfel o nouă față. Proiectul inițiat de primarul Cherecheș anul trecut, care prevede mobilarea cu statui și grupuri statuare a zonelor publice, va fi pus în aplicare din acest an, astfel că fiecare cartier și zonele centrale, vor fi puse în valoare prin lucrările artiștilor băimăreni.
Vom avea noi indicatoare rutiere, străzile vor primi plăcuțe, iar intrările în oraș vor fi marcate
corespunzător
Un alt proiect binevenit și care va fi demarat în acest an prevede schimbarea tuturor indicatoarelor rutiere, pe acest segment fiind mari probleme datorită faptului că majoritatea sunt vechi, sunt foarte puține, dând bătăi de cap nu doar turiștilor sau celor care tranzitează orașul nostru, ci chiar băimărenilor.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„Din nefericire, indicatoarele rutiere sunt fie insuficiente în unele zone, fie depășite, la acest capitol nefiind alocată atenția de care este nevoie. Vom demara în acest an un proiect, conform manualului de identitate vizuală a municipiului, prin care vom schima toate indicatoarele rutierte, dar și plăcuțele cu numele străzilor și numerele imobilelor, acest capitol fiind unul deficitar. Vom trece și la marcarea corespunzătoare a intrărilor în orașul nostru, dar și la montarea de semafoare la trecerile importante de pietoni. Vom introduce sistemul de undă verde și pe Bd. Traian”.
În 2013 sunt proiecte prevăzute și pe zona de sport și agrement
În cazul în care Ministerul Tineretului și Sportului va ceda municipalității băimărene terenul de atletism, primarul Cherecheș va dispune modernizarea acestuia, existând deja și proiectul în acest sens. Tot în acest an va fi realizat proiectul tehnic pentru construirea și amenajarea unui Aqua Park în Baia Mare, dar și a unui nou stadion, care împreună, dar și cu alte investiții create, vor reprezenta noua bază de agrement a Municipiului Baia Mare. În ceea ce privește susținerea sportului, edilul băimărean își dorește promovarea HCM Minaur în Liga Națională, calificarea în Cupele Europene a echipei de fete, dar și identificarea unei platforme de susținere a fotbalului și a performanțelor echipei de rugby. Sportul de masă, susținerea echipelor de copii și juniori va fi susținută și în acest an de administrația publică locală.
Află care sunt proiectele mari, multianuale, care vor fi demarate în 2013
În acest an, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, vor fi demarate o serie de proiecte mari, care vor fi derulate pe parcursul următorilor ani. Este vorba de introducerea tuturor cablurilor de pe raza Municipiului Baia Mare în subteran, înlocuirea stâlpilor de iluminat și eficientizarea iluminatului public, amenajarea malurilor Săsarului pentru piste pentru bicicliști, dar și promenadă și agrement.
Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare
„Avem în plan o serie de proiecte mari, pe care nu le putem implementa într-un singur an, deoarece implică pe lângă costuri foarte mari și proiecte stufoase, documentații și modificări care pot fi realizate doar în timp. Dar este vorba de dezvoltarea orașului nostru, astfel că le vom demara în acest an și le vom derula pe parcursul următorilor ani. Doar așa vom putea avea în următorii ani un oraș cu adevărat modern, european, dezvoltat și cu toate problemele majore rezolvate”.
Vezi ce alte noutăți importante aduce anul 2013!
În cel mai scurt timp, Biroul de Evidență a Populației, care funcționează la sediul Poliției Municipale într-un spațiu impropriu, va fi mutat al sediul Casei Căsătoriilor, unde cetățenii vor beneficia de condiții decente. În luna februarie vor fi inaugurate și posturile de poliție din cartiere, dar va fi demarat și proiectul care prevede monitorizarea video integrală a Municipiului Baia Mare. Administrația publică locală băimăreană are în vedere reabilitarea unor imobile cu valoare istorică, este vorba de Casa Iancu de Hunedoara și a clădirii în care a funcționat Clubul Phoenix. Vor fi începute de asemenea și demersurile prin care Casa de Cultură va intra în patrimoniul municipiului, dar și proiectul care prevede înființarea unei Filarmonici în orașul nostru. În ceea ce privește acțiunile cultural –artistice publice, vor fi continuate sărbătorile orașului nostru, care au avut parte de un impact puternic în rândul băimărenilor, existând un grad mare de interes și participare. Este vorba de Primăvara, Vara, Toamna și Iarna Băimăreană. Tot în acest an vor fi făcute demersurile pentru reabilitarea clădirilor din cadrul Coloniei Pictorilor, dar și înființarea unui centru cultural pe Valea Borcutului, la Castelul Pocol, asta după ce municipalitatea va obține această clădire de la Consiliul Județean Maramures. Și Căminul Cultural de pe Valea Borcutului va fi reabilitat în acest an. Tot în 2013, primarul Cherecheș speră să obțină preluarea în patrimoniul local a fostului sediul Remin, unde se dorește amenajarea unui centru administrativ complex și performant, în care să funcționeze toate serviciile și direcțiile din subordinea administrației publice locale. Întărirea și angrenarea în deciziile administrative ale Consiliile Civice de Cartier și dezbaterile publice cu cetățenii, reprezintă un alt punct prioritar pentru acest an.
baiamare.ro