Boschetarii din Baia Mare, adunaţi de pe străzi din cauza gerului

Circa 20 de persoane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au luat parte astăzi, 8 ianuarie, la o razie in municipiul Baia Mare pentru depistarea persoanelor fără adăpost. Asta din cauza temperaturilor extrem de scăzute care se anunţă pentru această noapte şi pentru cele care vor veni.

„Acţiunea se derulează în perioadele cu temperaturi extreme prin structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi Poliţia Locală Baia Mare. Aceştia au verificat zonele frecventate de persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Baia Mare: Centrul vechi, Gara CFR, Autogara, zona cartierului Săsar, Centrul nou, zona cartierului Vasile Alecsandri. Au fost identificate 23 de persoane aflate fără adăpost. Dintre acestea 10 au fost transportate la Azilul de Noapte de pe strada Vasile Alecsandri din Baia Mare, trei persoane au rămas la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, deoarece se aflau sub influenţa alcoolului, iar alte 10 persoane se aflau în două locaţii dezafectate, dar care beneficiau de sursă de încălzire, respectiv aveau hrană şi apă.Celor 10 persoane transportate la Azilul de Noapte li s-a oferit posibilitatea de a rămâne într-o locaţie sigură şi încălzită, unde au primit hrana caldă şi bineînţeles au avut posibilitatea de igienizare corporală”, a arătat Preşedintele Comandamentului judeţean de iarnă, prefectul Sorin Rednic.

La Azilul de Noapte au fost aşteptaţi de către directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, Bogdan Gavra şi directorul imobilului, Ovidiu Gâscă, care le-au acordat întreaga asistenţă de specialitate. La Azilul de Noaptea erau cazate aseară 70 de persoane fără adăpost. Persoanele aflate sub influenţa alcoolului au fost transportate la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş din Baia Mare” cu ambulanţa de tip A, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, conform procedurii. La acţiunea de identificare a persoanelor fără adăpost sau a celor care locuiau în spaţii neîncălzite au participat şase poliţişti (proximitate, siguranţă şi ordine publică), şase jandarmi; trei pompieri militari; opt poliţişti locali şi un reprezentant al Instituţiei Prefectului care s-au deplasat cu şapte autovehicule. De asemenea, pentru implementarea acestor măsuri de prevenire au fost prezenţi trei asistenţi sociali din cadrul Primăriei Baia Mare şi s-a ţinut permanent legătura telefonic cu Dispeceratul Integrat din cadrul I.S.U. Maramureş şi cu directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Zoltan Balko, care se executa serviciul de gardă.

Pe timpul nopţii echipajele mixte de poliţişti şi jandarmi, dar şi cele ale poliţiei locale au continuat să patruleze, în scopul de a identifica alte persoane fără adăpost sau care locuiesc în spaţii neîncălzite. Şi echipajele medicale de urgenţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi cele ale SMURD au avut obligaţia ca după finalizarea misiunilor de intervenţie să verifice la întoarcere, pe traseu, eventuala prezenţă în stradă a unor persoane fără adăpost.

R.B.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole