În ultimele săptămâni, pe lângă obișnuitele întâlniri zilnice cu băimărenii, primarul Cătălin Cherecheș a organizat în această perioadă întâlniri cetățenești ample în mai multe zone din orașul nostru.
Candidat la alegerile locale care vor avea loc duminică, 10 iunie, primarul Cătălin Cherecheș este susținut de USL (PSD, PNL și PC), dar și de alte formațiuni politice, organizații neguvernamentale și sindicate.
La începutul săptămânii, de Rusalii, primarul s-a întâlnit cu băimărenii din cartierele Firiza și Ferneziu, cărora le-a vorbit despre proiectele concrete din Planul pentru Baia Mare, unele fiind demarate deja, iar altele urmând să fie implementate din vara acestui an.
Cătălin Cherecheș, deși este susținut politic de mai multe partide politice, a ales să ducă în această lună dinaintea alegerilor o campanie civică și nu una electorală, demonstrând încă o dată că pentru el primează cetățeanul și problemele sale, și nu politica.
Firiza și Ferneziul intră în rând cu celelalte cartiere ale orașului nostru
Din luna iulie încep lucrările prin care vor fi introduse rețelele de apă și canalizare și în cartierele Firiza și Ferneziu, dar se vor executa și reabilitări ale acestor rețele în alte cartiere. Printr-un amplu proiect de finanțare europeană, de aproape 60 de milioane de euro, după implementarea investiției în perioada 2012- 2014, municipiul Baia Mare va ajunge la un grad de acoperire cu apă și canalizare de 95 %. Cele cțteva străzi care nu au fost cuprinse în prioiect, vor fi racordate la aceste utilități din fonduri de la bugetul local.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„.Aceste cartiere au fost uitate înainte de administrația publică, dar totul s-a schimbat odată ce băimărenii mi-au acordat încrederea și votul lor. Cartiere unde înainte nu s-a investit un leu, acum au ajuns să beneficieze de proiecte de investiții mari. Dragi băimăreni din Firiza și Ferneziu, o să vă deranjăm din luna iulie, însă într-un mod cât se poate de plăcut. În vara acestui an demarăm proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare. Ambele cartiere, la fel ca multe altele din orașul nostru, vor deveni adevărate șantiere în lucru. Vom intra pe fiecare stradă și o să introducem apa și canalizarea”.
În Ferneziu, Cătălin Cherecheș a fost primit ca acasă
Cu mic, cu mare, băimărenii din cartierul Ferneziu au venit în număr mare la întâlnirea cu primarul Cătălin Cherecheș. Unii îl știu de când era doar de-o șchioapă și își petrecea aici vacanțele, de pe atunci dând semne că va ajunge un pion important pentru urbe. Toți îl știu pe Cătălin în Ferneziu, și toți îl consideră parte din familia lor. Poate tocmai de aceea, deși ține foarte mult la toți băimărenii, aici primarul se simte cu adevărat acasă.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
„Vin de fiecare dată cu mare emoție aici pentru că văd în dumneavoastră bunicii mei, pe tatăl meu care ne privește din ceruri.Văd în dumneavoastră tineri și vârstnici care vreți ca acest cartier, dar și întreg orașul să fie o emblemă pentru Ardeal, pentru Transilvania. Noi trebuie să fim mândri că suntem băimăreni, că suntem de aici din Ferneziu și trebuie să facem mult mai mult pentru acest cartier.
Copiii noștri merită școli renovate și dotate cum trebuie, merită și au nevoie de terenuri de sport și locuri de joacă. Cartierul acesta trebuie să fie civilizat, să aibă toate condițiile decente de trai, să existe ordine, curățenie și siguranță. Sunt oameni minunați aici, care au muncit o viață întreagă pentru noi, tinerii, pentru familiile lor și pentru comunitate. Acum avem obligația morală să îi sprijinim, să le oferim alinare și ajutor.
Abonamente mai ieftine și chiar gratuite la transportul în comun, să le oferim tichete sociale, să le mai ușurăm greutățile cotidiene. Trebuie să ne gândim la tinerii noștri care au putere de muncă, dar nu au locuri de muncă. Tineri care pleacă si sunt în străinătate, departe de familii. Trebuie să îi aducem acasă, să le oferim locuri de muncă decente și plătite corect, să fie acasă, lângă familiile lor. Pentru mine este o prioritate să creăm de locuri de muncă în producție”.
Adela Mureșan