Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile publice din judeţ. Nu au fost semnalate probleme deosebite sau perturbări ale traficului rutier. De asemenea, în Pasul Prislop vizibilitatea este redusă de ceaţă, până la 100 de metri, între km 152 şi km 180.
Carosabilul este umed pe DN1C, relaţia Baia Mare – Dej, respectiv E58, Baia Mare – Satu Mare. Întreg sectorul DN18, în Pasul Gutâi este acoperit cu un un strat de zăpadă frământată ce măsoară până la 1 cm. DN18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei este umed. DN18, la Petrova şi Vişeu de Sus are pe carosabil un strat de zăpadă frământată, cu grosimea între 0 – 1 cm. DN17C, la Vişeu de Sus este umed. La Borşa, pe DN18, în Pasul Prislop există pe carosabil un strat de zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm, între km 152 şi km 180. Pe DN18B, carosabilul este acoperit (pe întreg sectorul până în localitatea Rohia) cu un strat de zăpadă frământată de până la 1 cm.
Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au acţionat cu 23 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. De asemenea, s-au răspândit 169 tone de material antiderapant pentru topirea stratului de zăpadă, respectiv pentru a preveni formarea poleiului. Pe celelalte sectoare vizibilitate este bună, cerul fiind scoperit. Ninge slab în Pasul Gutâi, la Sighetu Marmaţiei, Borşa şi Copalnic. Cade chiciură (măzărică) în Baia Mare.
A nins şi pe sectoarele de drumuri judeţene. Stratul de zăpadă proaspăt depus în afara părţii carosabile măsura între 3 – 5 cm. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene din zonele de deal şi de munte este acoperit cu un strat de zăpadă frământată de până la 1 cm. Celelalte tronsoane au carosabilul curat şi umed. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor judeţene au acţionat cu 48 de utilaje, cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă, respectiv au utilizat 618 tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate poleiul.
Cursa aeriană de pasageri a decolat fără probleme în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Pista este curată. Aparatul de zbor a fost degivrat (dezgheţat). Temperatura aerului are valoarea de -3 grade Celsius. Vizibilitatea este bună, cerul este acoperit. Fulguieşte în zonă.
Nu au fost semnalate probleme în furnizarea serviciilor de utilitate publică (alimentare cu energie electrică, gaz metan, apă şi canalizare, telefonie).
Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile. Fenomenele de iarnă instalate pe râuri nu au produs probleme deosebite. Sunt, în continuare, formate două poduri de gheaţă pe râul Iza, la Vadu Izei şi Strâmtura. Apa curge în albie pe sub podurile de gheaţă. Se menţin podurile de gheaţă cu ochiuri pe cursurile râurilor Iza, Botiza, Boicu, Mara şi Sălaj, Suciu şi Cavnic. Apa curge peste gheaţă, pe râul Vişeu, la Bistra. Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Boicu, Cosău, Mara, Iza, Lăpuş şi Firiza. Curge zăpadă îngheţată pe râul Someş. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă, specifice iernii. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 85%.
Stratul de zăpadă are grosimea de 20 cm la Luhei şi Cavnic, 15 cm la Vf. Iezer şi Firiza, 13 cm la Vişeu de Sus, 10 cm la Moisei, în Poiana Borşa, Baia Borşa şi 10 cm la Sighetu Marmaţiei, 9 cm la Ruscova, 8 cm în Leordina, Răzoare şi Mara, 7 cm la Bistra, 6 cm în Baia Mare, Suciu de Jos, Săcel, Cicârlău şi Tg. Lăpuş, 5 cm la Valea Vişeului, Copalnic, Fereşti şi Sălsig, 4 cm la Ocna Şugatag şi Lăpuşel, 3 cm la Dragomireşti, 2 cm la Strâmtura şi Vadu Izei, respectiv 1 cm la Ulmeni.
Meteorologii au prognozat că vremea se va menţine în general închisă. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 3 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi -3 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.
Pentru sfârşitul de săptămână se prevede că vremea va fi rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros ziua, când pe arii restrânse va ninge slab. Noaptea, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade Celsius si -1 grad Celsius, iar cele minime între -12 şi -8 grade Celsius, izolat mai coborate în zonele depresionare. Izolat se va semnala ceaţă care va fi asociată cu depunere de chiciură.
Turiştilor care doresc să se aventureze pe trasee montane li se recomandă să îşi anunţe prezenţa în zonă jandarmilor montani şi salvamontiştilor. De asemnea, practicanţii sporturilor de iarnă sunt rugaţi să îşi parcheze autovehiculele în zona staţiunilor sau pârtiilor de schi într-un mod în care să permită accesul autospecialelor de intervenţie (pompieri, ambulanţă. SMURD, poliţie, jandarmi, transport persoane dializate).