Vremea a fost rece. Cerul a fost mai mult noros. În prima parte a zilei şi in partea a doua a nopţii local a nins slab. Cantitatea maximă de apă a fost de 1,2 l/mp, la Suciu de Jos. Vântul a suflat în general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 0 grade Celsius la Ocna Şugatag şi 2 grade Celsius la Târgu Lăpuş. Stratul de zăpadă măsura aseară până la 14 cm la Vf. Iezer. Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri judeţene. Vizibilitatea este bună în trafic. Vântul suflă liniştit. Ninge slab în Baia Mare şi în Pasul Gutâi. Precipitaţii sub formă de ninsoare cad la Sighetu Marmaţiei, Petrova şi Vişeu de Sus.
Stare carosabil: zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm se găseşte pe uscat pe DN18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei; pe DN18 şi DN17C la Vişeu de Sus; pe DN18, la Petrova şi pe DN18, Pasul Prislop (între km156 şi km180), umed, DN18, în Pasul Gutâi, DN1, E58 şi DN18B.
S-a acţionat cu 11 utilaje, cu lamă, pentru curăţarea stratului de zăpadă depus pe carosabil. S-au împrăştiate 85 tone de material antiderapant (DN18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei; DN18, la Petrova; DN18 şi DN17C, la Vişeu de Sus şi în Pasul Prislop).
Rămân închise pe perioada de iarnă, conform deciziei administratorului de drumuri: DJ109F, pe relaţia Cavnic-Băiuţ; DJ183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului (un tronson de 6km).
În primele ore ale dimineţii au căzut precipitaţii slabe sub formă de ninsoare pe toate sectoarele de drumuri judeţene. Stratul de zăpadă proaspăt depus este de până la 5 cm în zona de munte şi între 3-5 cm în zonele mai joase. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au intervenit şi acţionat cu 30 de utilaje cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă. S-au utilizat 287 tone de material antiderapant, în scopul prevenirii şi combaterii poleiului. Carosabilul este curat, dar umed.
Cursa aeriană de pasageri a decolat fără probleme, în această dimineaţă, de pe de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare şi a aterizat în Bucureşti. S-au efectuat lucrări de degivrare (dezgheţare) a aparatului de zbor. Pista a fost curăţată de zăpadă. Temperatura aerului are valoarea de -2 grade Celsius. Vizibilitatea este bună în zonă. Cerul este acoperit. Ninge slab.
Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile. Temperaturile negative au contribuit la instalarea fenomenelor de iarnă pe râuri. Gheaţa este prezentă pe malul râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Boicu, Mara, Botiza, Cosău, Sălaj, Cavnic. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Curge zăpadă îngheţată pe râurile Mara, Lăpuş şi Suciu. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă, specifice iernii. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 89%.
Stratul de zăpadă are grosimea: 26 cm la Cavnic ; 15 cm la Vf. Iezer şi Mara; 13 cm Luhei şi Firiza; 10 cm în Poiana Borşa şi Bistra; 9 cm la Târgu Lăpuş, Moisei şi Suciu de Jos, 8 cm la Valea Vişeului, Leordina, Vişeu de Sus , Blidari şi Buşag; 7 cm în Baia Borşa, Şieu şi Răzoare; 6 cm la Ulmeni, Sălsig, 5 cm la Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag, Săcel şi Dragomireşti; 4 cm la Copalnic, Fereşti şi Cicârlău; 3 cm în Baia Mare, Lăpuşel şi Vadu Izei.