Elevii maramureșeni au încheiat Evaluarea Națională

Joi, 16 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2022), la care au participat 3443 de absolvenți, din totalul de 3.607 înscriși în județul Maramureș, respectiv au absentat 164 de absolvenți.

Susținerea probei scrise la Limba și literatura maternă a avut loc astăzi, 17 iunie, din județul nostru participând 103 absolvenți (din care: 25 la Limba și literatura germană, 71 la Limba și literatura maghiară și 7 la Limba și literatura ucraineană). Nu au fost înregistrați candidați absenți.
Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții /reprezentanții legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. În acest scop, se utilizează codurile individuale pentru înlocuirea numelui și a prenumelui fiecărui candidat, pe care le-au primit, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.
Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole