Evaluarea Naţională pune elevii de-a VIII-a pe jar – Vezi aici calendarul desfăşurării examenelor Reviewed by CD on . Eleviide gimnaziu care termină clasa a VIII-a au intrat în febra primului examen important din viaţa lor. Mai sunt aproximativ două săptămâni pînă la Evaluarea Eleviide gimnaziu care termină clasa a VIII-a au intrat în febra primului examen important din viaţa lor. Mai sunt aproximativ două săptămâni pînă la Evaluarea Rating:
Ești aici: Acasă » Educație»Evaluarea Naţională pune elevii de-a VIII-a pe jar – Vezi aici calendarul desfăşurării examenelor

Evaluarea Naţională pune elevii de-a VIII-a pe jar – Vezi aici calendarul desfăşurării examenelor

Evaluarea Naţională pune elevii de-a VIII-a pe jar – Vezi aici calendarul desfăşurării examenelor

Eleviide gimnaziu care termină clasa a VIII-a au intrat în febra primului examen important din viaţa lor. Mai sunt aproximativ două săptămâni pînă la Evaluarea Naţională, examen în urma căruia vor fi repartizaţi la licee.

Calendarul desfăşurării examenului a fost făcut public pe site-ul ISJMM, iar conform acestuia, în 14 iunie are loc încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a. În zilele de 17-19 iunie elevii se vor înscrie la Evaluarea Naţională, iar în 25 iunie are loc prima probă, la Limba şi literatura română – scris. În 26 iunie se desfăşoară proba la Limba şi literatura maternă – scris, iar în 27 iunie, proba la Matematica – scris. Urmează în 29 iunie Afişarea rezultatelor, până la ora 16.00, iar între orele 16.00 şi 20.00, în aceeaşi zi, depunerea contestaţiilor. În perioada 30 iunie – 2 iulie are lor rezolvarea contestaţiilor, iar în 3 iulie sunt afişate rezultatele finale. Proba la Limba şi literatura maternă este doar pentru pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

În ceea ce priveşte contestaţiile, părinţii, pentru că în general ei iau aceste decizii, trebuie să fie atenţi, deoarece timpul pentru depunerea acestora este foarte scurt, iar decizia trebuie luată imediat. Acestea se depun în ziua afişării rezultatelor, doar între orele 16.00 şi 20.00. Pe de altă parte, aceştia mai trebuie să ştie că în urma reevaluării lucrării, nota obţinută ar putea să scadă. Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la unitatea de învăţământ.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus