Györ vine cu Görbicz, Bulatović şi Löke să înfrunte HCM Baia Mare

HCM Baia Mare va juca primul meci pe teren propriu în „grupa morţii” din Liga Campionilor împotriva deţinătoarei trofeului, Györi Audi ETÓ KC. Campioana Ungariei vine în România cu toate vedetele din echipă: unguroaica Anita Görbicz, norvegienele Heidi Löke şi Katrine Lunde Haraldsen, muntenegreanca KatarinaBulatović şi brazilianca Eduarda Amorim.
În primul joc din grupă Györ a surclasat campioana Austriei, Hypo Niederösterreich, scor 41-22!

Campioana Ungariei, Györi Audi ETÓ Kézilabda Club, este deţinătoarea trofeului Women’s EHF Champions League, sau mai exact, cea mai valoroasă echipă de handbal feminin din lume (pentru că în afara Europei nu există o competiţie mai puternică decât Liga Campionilor)!
Clubul ETÓ din Györ a fost fondat în 1904, însă secţia de handbal feminin s-a înfiinţat în anul 1948. Gruparea patronată acum de celebra firmă Audi a dominat în ultimii 15 ani campionatul din Ungaria, dar s-a chinuit enorm să câştige o cupă europeană. Anita Görbicz şi colegele ei au pierdut nu mai puţin de 7 finale de cupă europeană din 1999 până în 2012! Echipa din Györ a spart ghinionul în acest an câştigând în premieră Liga Campionilor, după ce a trecut cu mari emoţii în semifinală de Oltchim (24-25 şi 24-22), iar în finală a bătut campioana Norvegiei, Larvik (24-21 şi 23-22).
Györi Audi ETÓ are în componenţă două jucătoare care au primit din partea IHF trofeul „World Player of the Year” (atribuit celei mai valoroase jucătoare din lume): Anita Görbicz (2005) şi Heidi Lökke (2011), de asemenea cel mai bun portar din lume, norvegianca Katrine Lunde Haraldsen (dublă campioană olimpică în 2008 şi 2012, campioană mondială în 2011 şi de 4 ori campioană europeană). Din vara avestui an s-a transferat la Györ şi Katarina Bulatović, cel mai bun inter dreapta din lume, golgeteră la Olimpiada de la Londra şi la ultima ediţia a Campionatului European, unde a cucerit medalia de aur cu naţionala Muntenegrului.

Palmares
1 trofeu al Ligii Campionilor (deţinătoarea trofeului)
7 finale de cupe europene disputate (Liga Campionilor – 2, Cupa EHF – 4, Cupa Cupelor – 1)
10 titluri de campioană naţională
5 titluri de vicecampioană naţională
4 medalii de bronz în campionat
9 cupe ale Ungariei câştigate

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole