Nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost uşor variabile, influenţate de fenomenele de iasrnă. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheaţa este prezentă pe malurile râurilor Tisa, Vişeu, Cisla, Ruscova, Iza, Cosău Someş, Sălaj, Lăpuş, Săsar şi Firiza.
Se menţin podurile de gheaţă formate pe cursurile râurilor Iza (două poduri de gheaţă), Bârsău, Lăpuş, Suciu, Cavnic şi Baicu, însă s-au mai format două poduri de gheaţă pe râurile Vişeu şi Vaser. Apa râurilor curge pe sub podurile de gheaţă. Nu sunt semnalate pericole de inundaţii sau gospodării, respectiv obiective sociale şi economice care să poată fi afectate de sloiurile de gheaţă. Poduri de gheaţă cu ochiuri există pe râurile Botiza, Mara şi Firiza.
Situaţia podurilor de gheaţă este monitorizată de către hidrologi. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 80%. Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor rămâne uşor variabile.
Stratul de zăpadă existent măsoară: 90 cm la Baraj Runcu; 79 cm la Cavnic; 50 cm la Firiza; 48 cm la Blidari; 41 cm pe Valea Vaserului; 40 cm în Leordina; 38 cm în Baia Borşa; 37 cm la Târgu Lăpuş; 35 cm în Mara, Ruscova şi la Luhei; 34 cm la Răzoare; 30 cm la Suciu de Jos şi Sighetu Marmaţiei ; 29 cm Baia Mare; 28 cm la Săcel şi 25 cm în Lăpuşel; 26 cm Poiana Borşa; 25 cm la Copalnic; 24 cm la Ocna Şugatag; 23 cm la Şieu şi Vadu Izei; 19 cm la Iezer şi Moisei; 18 cm la Ulmeni; 17 cm la Strâmtura şi Cicârlău; 14 cm la Sălsig.
R.B.