Nivelurile şi debitele cursurilor de apă din judeţ au fost în creştere. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 92%. Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi variabile.
Vremea a fost în general instabilă. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse au căzut ploi cu caracter de aversă însoţite, izolat, de descărcări electrice. Cantitatea maximă de apă rezultată în urma precipitaţiilor a avut valoarea de 17,2 l/mp, la Firiza. Tot la Firiza, aseară, într-un interval de 5 minute, a căzut gheaţă care a avut dimensiunea cuprinsă între 5-8 mm. Nu au fost semnalate pagube.
Meteorologii au prognozat că vremea va fi rămâne şi astăzi în general instabilă. Cerul va fi mai temporar noros. Pe arii extinse vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie care vor avea caracter de aversă şi vor fi însoţite, izolat, de descărcări electrice. Vântul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Izolat, mai ales la munte, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade Celsius şi 16 grade Celsius, iar cele minime între 3 grade Celsius şi 7 grade Celsius.
La această oră se înregistrează 3 grade Celsius la Vf. Iezer; 5 grade Celsius la Cavnic şi Fereşti; 6 grade Celsius la Borşa, Vişeu de Sus, Petrova, Leordina, Târgu Lăpuş şi Bogdan Vodă, Săliştea de Sus şi Copalnic; 7 grade Celsius la Dragomireşti, Ocna Şugatag, Călineşti, Văleni, Bârsana, Valea Chioarului; 9 grade Celsius în Sighetu Marmaţiei, Baia Mare, Seini şi Ardusat.
R.B.