Peste 1.900 de pacienți transfuzați în 2022 la Spitalul Județean Baia Mare

Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș are propria Unitate de Transfuzie Sanguină (UTS) autorizată în anul 2014, în conformitate cu normele Ministerului Sănătății.

Unitatea de transfuzie sanguină, este o componentă de bază a SJUBM și deși are o structură restrânsă are un impact medical esențial în terapia cazurilor cu necesar transfuzional. Amplasată strategic la etajul 2 al unității, între secția ATI și Blocul Operator, în apropierea Blocului de Nașteri și a Serviciului de Dializă. Deservește toate secțiile și compartimentele din cadrul spitalului. Activitatea fiind asigurată în prezent de 9 asistente cu pregătire și experiență în domeniu, sub coordonarea medicului șef secția ATI – Dr. Pausan Alina.

Peste 1900 de pacienți au fost transfuzați în cursul anului 2022, numărul componentelor sanguine administrate fiind de 9.033UI iar trendul este continuu crescător de la un an la altul. Au fost efectuate numai anul trecut 6875 de determinări de grup, 948 fenotipari în sistemul Rh-Kell, peste 6000 teste de compatibilitate și un număr de 832 teste Coombs direct.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole