Poliţia Maramureş se pregăteşte de “Să ştii mai multe, să fii mai bun” Reviewed by CD on . Având în vedere faptul că una din priorităţile poliţiştilor maramureşeni este prevenirea violenţei în şcoli, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, pr Având în vedere faptul că una din priorităţile poliţiştilor maramureşeni este prevenirea violenţei în şcoli, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, pr Rating:
Ești aici: Acasă » Educație»Poliţia Maramureş se pregăteşte de “Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Poliţia Maramureş se pregăteşte de “Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Poliţia Maramureş se pregăteşte de “Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Având în vedere faptul că una din priorităţile poliţiştilor maramureşeni este prevenirea violenţei în şcoli, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a organizat activităţi preventive care se vor desfăşura in perioada derulării Programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, 01 – 05 aprilie 2013.

Activităţile de prevenire se vor desfăşura în tot judeţul, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, de către poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţişti de proximitate, rutieri şi ordine publică, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramureş şi Palatul Copiilor.

Programul activităţilor organizate:

Luni, 01 aprilie, ora 09.00, la Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare, vor avea loc dezbateri cu elevii pe tema violenţei, delicvenţei juvenile şi a respectării normelor rutiere. Poliţiştii vor prezenta materiale informativ-preventive, susţinute de imagini video relevante.

Marţi, 02 aprilie, ora 08.30, la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu” din Baia Mare, poliţiştii vor desfăşura o activitate preventivă având ca tematică: Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor şi Aspecte privind implicarea adolescenţilor în traficul rutier.

Tot marţi, ora 11.00, poliţiştii de la rutieră şi de la prevenire vor discuta cu elevii claselor I-IV de la Şcoala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir” din Baia Mare, despre consecinţele unui comportament necorespunzător şi despre importanţa respectării regulilor de circulaţie în scopul reducerii victimizării lor prin accidente rutiere.

Miercuri, 03 aprilie, ora 08.30, la Colegiul Tehnic ,, Aurel Vlaicu” din Baia Mare, poliţiştii vor prezenta elevilor riscurile unui comportament violent şi consecinţele comiterii de infracţiuni. La activitate vor participa şi reprezentanţi de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş ce vor dezbate cu elevii tema Hai să vorbim despre etnobotanice.

La Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” din Baia Mare, ora 11.00, poliţiştii se vor întâlni cu elevii claselor întâi. Elevii vor fi informaţi cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a evita să devină victimele infracţiunilor şi accidentelor de circulaţie.

La Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Baia Mare, ora 11.00, poliţiştii se vor întâlni cu elevii clasei a II-a cu care vor dezbate aspecte legate de violenţa în şcoală sau pe stradă şi despre riscurile unui comportament violent.

În cadrul Programului JOB SHADOW DAY – începând cu ora 09.00, un număr de 37 de liceeni de la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu”, Colegiile Tehnice ,,Transilvania”, ,,Aurel Vlaicu” si ,,C.D. Neniţescu” îi vor însoţi pe poliţiştii de la structurile de ordine publică, rutieră, proximitate şi criminalistic. Ei vor avea ocazia să fie poliţişti pentru o zi şi să descopere mijloacele şi tehnica cu care oamenii legii acţionează în îndeplinirea atribuţiilor specifice acestei meserii.

Joi, 04 aprilie, la ora 09.30, poliţiştii de la Serviciul Rutier şi de la Compartimentul de Analiza şi Prevenire a Criminalităţii vor desfăşura la Căminul Cultural din Dumbrăviţa activităţi preventiv educative în rândul şcolarilor. Cu acest prilej, vor viziona spoturi cu conţinut preventiv, iar la final, 150 de elevi vor participa la un concurs pe teme rutiere. Premianţii vor fi răsplătiţi cu diplome şi cadouri.

La Şcoala Gimnazială ,,Nichita Stănescu” din Baia Mare, ora 10.00, poliţiştii rutieri vor dezbate cu elevii consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie.

Vineri, 05 aprilie, ora 08.00, la Biblioteca Judeţeană ,,Petre Dulfu” din Baia Mare se va desfăşura un concurs de desene cu tematica „Automobilistul, prieten sau duşman”. La această activitate vor participa şcolari şi preşcolari din Baia Mare.

În Parcul Municipal Baia Mare, ora 09.00 se sărbătoreşte „Ziua Automobilistului” printr-un concurs interjudeţean de karting.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus