Porţi deschise la Jandarmeria Maramureş

Porţi deschise la Jandarmeria Maramureş

Vineri 31 marti., la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş a avut loc ,,Ziua porţilor deschise’’ parte din acţiunile organizate pentru marcarea aniversării a 167 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române
Activităţile au debutat la ora 11.00., la sediul din municipiul Baia Mare şi la ora 10.00., la sediul Detaşamentului de Jandarmi Sighetu Marmaţiei.
A fost prezent un numeros grup de participanţi, alcătuit în mare parte din copii şi elevi din cadrul unităţilor de învăţământ din Maramureş.
Cadrele de jandarmi au prezentat aspecte privind activitatea şi atribuţiile celor care se află la datorie în slujba cetăţeanului zi de zi, materialele aflate în dotarea jandarmilor, exerciţii demonstrative desfăşurate de către cadrele Detaşamentului Mobil, exerciţii în care au fost implicaţi câinii de serviciu.
Cu acest prilej jandarmii au prezentat celor prezenţi, posibilitatea de a candida pentru a fi admişi în cadrul instituţiilor militare de învăţământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.
De asemenea, a avut loc şi concursul de creaţie iniţiat de către jandarmii maramureşeni în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, concurs în cadrul căruia copiii s-au putut exprima în scris sau pictură/desen asupra misiunilor jandarmilor.

Recomandari

Alte Articole