Tot mai multe accidente de muncă în silvicultură şi industria prelucrării lemnului Reviewed by CD on . Conducerea ITM Maramureş a ţinut să facă publice recent activitatea desfăşurată de instituţie în cifre pentru anul trecut. Astfel, ITM Maramureş a efectuat în 2 Conducerea ITM Maramureş a ţinut să facă publice recent activitatea desfăşurată de instituţie în cifre pentru anul trecut. Astfel, ITM Maramureş a efectuat în 2 Rating:
Ești aici: Acasă » Economie»Tot mai multe accidente de muncă în silvicultură şi industria prelucrării lemnului

Tot mai multe accidente de muncă în silvicultură şi industria prelucrării lemnului

Tot mai multe accidente de muncă în silvicultură şi industria prelucrării lemnului

Conducerea ITM Maramureş a ţinut să facă publice recent activitatea desfăşurată de instituţie în cifre pentru anul trecut. Astfel, ITM Maramureş a efectuat în 2011 un număr de 4229 de controale, dintre care 2129 de controale pe relaţii de muncă, iar restul de 2100 pe segmentul de securitate şi sănătate în muncă.

Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 5398, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 2.951.400 lei. În cazul a 147 de angajatori au fost depistate persoane care lucrau fără forme legale. Un număr de 292 de persoane, 127 femei şi 7 tineri până la 18 ani. Numărul accidentelor înregistrate în 2011 a fost de 98, dintre care 4 au fost mortale, cu două mai puţin decât în 2010.

În 2011, din datele prezentate, a reieşit că a crescut simţitor numărul accidentelor de muncă soldate cu incapacitate temporară de muncă. A crescut numărul de accidente de muncă înregistrate pe segmenul silvicultură, respectiv industria de prelucrare a lemnului. Tocmai de aceea inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş vor intensifica în acest an controalele efectuate în cele două domenii.

În silvicultură au fost patru accidente în 2010, în 2011 numărul lor a ajuns la 6. În prelucrarea lemnului au fost 21 de accidente în 2010 şi 29 în 2011.

Rareş Bogdan

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus