Trei cazuri de patologie aortică abdominală complexă, cu risc vital, rezolvate endovascular cu succes la SJU Baia Mare

Continuând seria intervențiilor endovasculare complexe prin tehnici minim invazive, în data de 21.01.2023 în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională, s-au efectuat trei intervenții de tratament endovascular al unor anevrisme de aorta abdominală prin implanturi percutane de proteze aortice.

Echipa de cardiologie intervențională coordonată de Dl. Dr. Filip Dan a beneficiat de sprijinul Dl. Prof. Dr. Gianmarco De Donato – Universitatea de Medicina din Siena Italia, chirurg vascular, un colaborator constant al spitalului băimărean și formator profesional pentru astfel de intervenții.

Beneficiarii acestor implanturi vasculare au fost trei bărbați cu vârste cuprinse între 69 și 72 de ani diagnosticați cu anevrisme de aortă abdominală. Scopul tratamentului este prevenirea rupturii aortei dilatate, complicație potențial fatală. De asemenea prin procedurile minim invazive percutane este evitată alternativa terapeutică chirurgicală care presupune o intervenție extrem de laborioasă și cu risc mare de complicații. Intervențiile au decurs fără complicații, pacienții fiind externați după cinci zile în stare generală bună.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole