A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare a 12 gospodării din satul Breb

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat ieri la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, împreună cu ministrul Marcel Boloș, contractul de finanțare a proiectului “Patrimoniul vernacular al satului Breb”, prin care vor fi reabilitate 12 gospodării vechi de peste 80 de ani din satul Breb, Maramureș.

În această vară, la semnarea Acordului de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Ordinul Arhitecților Filiala Nord-Vest și Primăria Ocna Șugatag pentru realizarea acestui proiect, au fost cuprinse 8 case din Breb pentru reabilitare, iar după o serie de demersuri, a fost obținută finanțarea pentru reabilitarea a 12 gospodării din Breb.

Valoarea proiectului este de 5,1 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – și fonduri proprii ale Județului Maramureș. Practic, pentru fiecare gospodărie tradițională se alocă 60.000 euro pentru reabilitare.

În a doua etapă a proiectului vor fi identificate alte patru localități din toate cele patru țări ale Maramureșului și vor fi reabilitate centrele localităților cu gospodăriile și instituțiile aferente.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole