Braconaj cinegetic la Budești

Vineri, 7 aprilie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați despre suspiciunea executării de către trei persoane a unor focuri de armă.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a confirmat cele sesizate de apelant. 

Pe raza unității administrativ-teritoriale Budești, în fondul de vânătoare, în zona denumită Jireapăn, au fost identificate mai multe rămășițe ale unor exemplare din specia căprior mascul și femelă, un laț fixat într-un arbore și trei tuburi de cartuș. 

Pe drumul forestier Jireapăn, în apropierea locului faptei, a fost identificat și un autoturism de teren, cu portierele închise, iar, în interior, pe bancheta din spate polițiștii au observat o husă de armă, motiv pentru care autoturismul a fost ridicat și indisponibilizat.

De asemenea, resturile animale identificate la fața locului au fost ridicate în vederea efectuării expertizelor, fiind înaintate către Direcția Sanitar Veterinară Maramureș.

În urma activităților informativ-operative întreprinse de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul unui tehnician criminalist din cadrul Poliției Municipiului Sighetu Marmației, au fost identificate trei persoane bănuite de comiterea faptelor, respectiv trei bărbați, de 47, 49 și 52 de ani.

S-a procedat la ridicarea, în vederea continuării cercetărilor și efectuării unei expertize balistice, a trei arme letale cu destinația vânătoare, 36 de bucăți de cartușe calibru 12 și trei tuburi cartușe calibru 12, deținute legal.

Prejudiciul cauzat a fost de 17.000 de euro.

Se efectuează în continuare cercetări pentru probarea întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sighetu Marmației, pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42, alin.1, lit. b din Legea 407 din 2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole