Crăciun în Maramureş în 22 decembrie la Muzeul Satului

Crăciun în Maramureş în 22 decembrie la Muzeul Satului

Sub genericul „Crăciun în Maramureş”, în Muzeul Satului din Baia Mare se va reconstitui – sâmbătă 22 decembrie 2012 – atmosfera specifică satului maramureşean, din zilele de dinaintea Sărbătorii Crăciunului.

Începând cu ora 10.00, casele din Muzeul Satului vor prinde viaţă, pentru că aici se va face „pomana porcului”, se vor coace colăcei pentru colindători, se va face tocăniţă de porc la ceaun cu mămăligă, dar şi fasole pentru cei care ţin post. Nu vor lipsi vinul fiert şi pălinca de Maramureş.

Bucatele şi băutura vor fi din belşug pentru toată lumea care va trece pragul Muzeului Satului. Cu toţii vor putea degusta din preparatele pregătite de bucătarii aduşi din trei colţuri ale judeţului.

Produsele din carne de porc se vor prepara în funcţie de specificul zonei la trei dintre casele din Muzeul Satului.

Gazde vor fi: preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş – Zamfir Ciceu, Ansamblul Naţional „Transilvania”, Maramureş Infoturism şi Muzeul Satului Baia Mare.

Gazdele vor primi colindătorii veniţi din întreg judeţul şi îi vor cinsti cu nuci, mere, colăcei şi dulciuri.

Toţi cei care doresc să vadă cum se pregătesc produsele de porc în stil tradiţional, cum se frământă şi se coc colăceii de Crăciun, cum se colindă în satele din Maramureş, dar şi cum se petrec maramureşenii de sărbători, sunt aşteptaţi sâmbătă, începând cu ora 10.00, la Muzeul Satului din Baia Mare.

Recomandari

Alte Articole