Criminalul de la Sighet la mâna instanţei maramureşene

Criminalul de la Sighet la mâna instanţei maramureşene

Adrian Sava a fost adus astăzi pentru a treia oară în faţa magistraţilor maramureşeni. Originar din Brăila, bărbatul i-a şocat pe sigheteni după ce în data de 28 mai a ucis cu sânge rece un bărbat şi a înjunghiat-o de şapte ori pe nevasta acestuia. Femeia trăia de mai multe luni în concubinaj cu Adrian Sava, iar faptul că în ultima vreme l-a alungat de lângă ea l-a orbit de gelozie pe brăilean. De aici şi până la tragedie a fost doar un pas. Adrian Sava a fost prins doar după aproximativ o săptămână de la producerea crimei. Acesta s-a ascuns nu departe de locul tragediei, într-o casă părăsită. Imediat ce a fost prins, acesta a fost înfăţişat instanţei maramureşene cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. De la acel termen, brăileanul a fost încarcerat în Penitenciarul Gherla. La înfăţişarea de astăzi, Sava a intrat în sală şchiopătând. Speriat, aceasta a început să o caute cu privirea pe fosta lui concubină, femeia pe care a înjunghiat-o. Aceasta lipsea. Şi-a găsit în sală alţi cunoscuţi cu care a încercat să dialogheze, însă gardienii l-au potolit, interzicându-i cu desăvârşire să vorbească.

Cinci dintre martorii citaţi pentru astăzi au fost audiaţi de judecătorul de caz. Niciunul dintre aceştia nu au văzut momentul agresiunii, dar au oferit detalii importante pentru soluţionarea dosarului. Una dintre persoanele citate chiar a declarat că a avut o întâlnire faţă în faţă cu agresorul dar nu îl poate recunoaşte deoarece de spaimă, aceasta a fugit. A putut să precizeze doar faptul că avea un cuţit asupra sa şi că era de înalţime scundă.

Dacă Gabriela Feltman, fosta concubină a agresorului, a recunoscut la prima înfăţişare doar cu jumătate de gură relaţia dintre cei doi, astăzi un martor a consolidat informaţia conform căruia între cei doi exista o poveste de dragoste. Sigheteanul a declarat că Adrian Sava lucra la el cu ziua şi că i-a arătat mesaje trimise de Gabriela prin care aceasta îi promitea că îşi va reface viaţa alături de el, departe de sigheteni, tocmai în Belgia. În timp ce martorii erau audiaţi, Sava stătea în boxa acuzaţiilor şi asculta. Dacă la prima înfăţişare a urlat în sală că o bate pe fosta lui concubină pentru că minte, astăzi acesta a fost liniştit. La finalul audierilor, judecătorul de caz a stabilit un nou termen. Este vorba despre data de 11 octombrie, zi în care vor fi audiaţi şi alţi martori. De asemenea, atunci urmează să fie aduşi sub escortă şi sighetenii care nu au fost prezenţi astăzi pentru a depune mărturie.

 

R.I.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole